"Merkez Bankası tarihinde ilk kez kadın vizyonuyla yönetilecek"

"Merkez Bankası tarihinde ilk kez kadın vizyonuyla yönetilecek"

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) Başkanı Nuray Karaoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine Hafize Gaye Erkan'ın atanmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Merkez Bankası tarihinde ilk kez kadın vizyonuyla yönetilecek" dedi.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER) Başkanı Nuray Karaoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevine Hafize Gaye Erkan'ın atanmasını değerlendirdi. "Kadınların karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması sürdürülebilir kalkınmanın teminatıdır" diyen Karaoğlu, TCMB'nin yönetim kadrosunda kadın temsilinin güçlendirilmesinin önemine vurguda bulundu.

11kr02kafkasaa.jpg
Nuray Karaoğlu

Karaoğlu özetle şunları kaydetti:

“Hafize Gaye Erkan, liyakat açısından bakıldığında, önemli özelliklerinin olduğu görülmektedir. Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi için kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla yer alması gerektiğine inanıyorum. Hafize Gaye Erkan'ın TCMB Başkanlığına atanması Türkiye'nin uluslararası arenada güçlü bir imaj oluşturması açısından da önemli bir adım. Bu tarihi atamayla, umuyorum ki Türkiye ekonomisi, kadınların yeteneklerine dayanan ve eşitlik ilkesini benimseyen bir vizyonla yönetilecektir. Kendisinin başarılı bir dönem geçirmesini diliyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN