Sahte hekim vakaları bitmiyor: Doktorluğu merak etmiş

Sahte hekim vakaları bitmiyor: Doktorluğu merak etmiş

Mersin’de bir kişi, hastane görevlilerine kendisinin anestezi doktoru olduğunu söyleyip, önlük temin etmek sebebi ile çocuk yoğun bakım ünitesine giriş yapmaya çalıştığı sırada yakalandı.

Geçtiğimiz haftalarda Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde 'sahte doktorluk' yaparken gözaltına alınıp ve tutuklanan Ayşe Özkiraz'ın yaptıkları tüm Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Ayşe Özkiraz skandalının ortaya çıkmasının ardından ise bir sahte doktor vakası da Mersin'den geldi. Mersin'de kendisini 'anestezi doktoru' şeklinde tanıttığı hastanede önlük isteyen şüpheli kişi, güvenlik görevlilerinin dikkati ile yakalanıp polise teslim edildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Toroslar ilçesinde bulunan hastaneye giden M.K.U, kendisini 'anestezi doktoru' olarak tanıttığı görevlilerden önlük istedi.

Çocuk Yoğun Bakım Servisi'ne giriş yapmaya çalıştığı esnada doktor olmadığı anlaşılan şüpheli kişi, hastanenin güvenlik görevlileri tarafından yakalandı.

İhbar ile birlikte bölgeye sevk edilen polis ekiplerince gözaltına alınan M.K.U. emniyete götürüldü.

Şüpheli kişi ifadesinde, Kulak Burun Boğaz Polikliniği'nde muayene olabilmek için gitmiş olduğu hastanede, boş olan bir odadan doktor önlüğü aldığını, bu şekilde de kendisini meslektaşı olarak tanıttığı doktora muayene olduktan sonra önlükle hastaneden ayrılıp, evine gittiğini bildirdi.

Tüm bunların ardından ise doktorluk mesleğini merak ettiği sebebi ile aynı günün gece saatlerinde ise tekrar hastaneye gittiği iddia edilen M.K.U, Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisinden giriş yapmaya çalıştığı esnada üzerindeki önlüğün içerisindeki takip cihazı alarmının çalması üzerine güvenlik görevlilerince yakalandığını, onlara da sağlık personeli olduğu, gündüz muayene olurken önlüklerin karıştığı ve önlüğü bırakmak için geldiği yalanını söylediğini anlattı.

DOKTOR OLARAK TANITIP ÖNLÜK İSTEDİ

Zanlı, önlüğü bırakmasının ardından Çocuk Yoğun Bakım Servisine gittiğini, bina girişinde kendisini 'anestezi doktoru' şeklinde tanıttığı çalışanlardan önlük istediğini, temizlik görevlileri ile servise giriş yaptığı esnada doktor olmadığının anlaşılması üzerine güvenlik görevlileri tarafından yakalandığını kaydedildi.

Sahte doktor M.K.U'nun emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN