Sahte doktorun ardından 'sahte tanı' skandalı! HIV pozitif teşhisi koyup...

Sahte doktorun ardından 'sahte tanı' skandalı! HIV pozitif teşhisi koyup...

Türkiye'nin günlerce konuştuğu Tekirdağ'daki 'sahte doktor' skandalının ardından bir haber de Konya'dan geldi. İddiaya göre, Konya’da özel bir hastanede görevli enfeksiyon uzmanı doktor D.U., yakın arkadaşı olan gence HIV testi yaptırdı. D.U., HIV pozitif olduğunu söyleyerek arkadaşına 2.5 yıl AIDS ilacı kullandırdı. Doktorun çelişkili ifadelerinden şüphelenip başka bir hastanede test yaptıran genç, HIV negatif olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadı. Doktora hapis istemiyle dava açıldı.

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan ve sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz (20) hakkında soruşturma tamamlanırken Konya'da 'sahte tanı' skandalı ortaya çıktı.

Konya’da özel bir hastanede görev yapan enfeksiyon hastalıkları uzmanı doktor D.U., yakın arkadaşı olan M.H.'ye sağlık kontrolleri kapsamında kan testi yaptı.

Habertürk'ten Zafer Samancı'nın haberine göre, test sonucunda arkadaşına HIV pozitif olduğunu söyleyerek ilaç tedavisi başlattı. Genç adamın hayatı, test sonucunun ardından kâbusa döndü. İddiaya göre psikolojisi bozulan M.H. ilk olarak çalıştığı iş yerinden, ardından nişanlısından ayrıldı.

M.H., doktorun bazı çelişkili ifadeleri ve bir arkadaşının ısrarıyla başka bir hastanede HIV virüsü testi yaptırdı. Sonuç negatifti. İnanamayan M.H. başka bir hastanede daha yaptırdığı test sonucunun da negatif olduğunu gördü.

'AIDS OLMADIĞIMI İTİRAF ETTİ'

Bu durumu doktoruna söyleyen M.H., "Ona durumu anlatıp neden bana bunu yaptığını sordum. Tatmin edici cevaplar vermedi. AIDS olmadığımı, bana yalan söylediğini itiraf etti. Yaptığının yanına kalmayacağını bunu yargıya taşıyacağımı söyledim. Bana olayı yargıya taşımamam için yalvardı. Kan testi ile ilgili ise laboratuvarda yapılan bir hata nedeni ile sonucun pozitif çıktığını bakanlığa bildireceğini söyledi" dedi.

BAKANLIK LABORATUVARINDAKİ KAN BAŞKASINA AİT ÇIKTI

M.H., doktor hakkında savcılığa şikayetçi oldu. Konya Cumhuriyet Savcılığı'nın talebiyle Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan incelemede Bakanlığa ait doğrulama laboratuvarında HIV virüsü teşhisi konmuş kan örneğinin M.H.’ye ait olmadığı ortaya çıktı.

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Bunun üzerine savcılık tarafından hazırlanan iddianamede doktor D.U. hakkında "sağlık mesleği mensuplarının gerçeğe aykırı belge düzenlemesi" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından dava açıldı. 6 yıla kadar hapsi istenen doktor mart ayında hakim karşısına çıkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN