Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nden art arda uyarı! Sağanak, kar, fırtına...

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nden art arda uyarı! Sağanak, kar, fırtına...

Meteoroloji'den yapılan güncel değerlendirmelere göre; sağanak yağmur ve kar yağışı yurdu esir alıyor. Sibirya soğukları Trakya üzerinden yurda giriş yaparken, Marmara ve Ege'nin batısında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış etkili olacak. İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz ise kar yağışlı olacak. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamayla, vatandaşlara fırtına konusunda da uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son tahmin raporunu paylaştı. Buna göre; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, ile Tekirdağ, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Ardahan ve Erzincan çevreleri, Çanakkale ve Kırklareli'nin doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Trakya'nın yüksek kesimleri, Bursa, Bilecik ve Kütahya'nın yüksekleri, Ardahan ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyı kesimleri ve Sinop çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde yurdun iç kesimlerinde yer yer sis ve pus meydana geleceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyıları ve Sinop çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara ve Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına(40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği de Twitter hesabından bir paylaşım yaparak fırtına uyarısında bulundu. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; Marmara Denizi'nde rüzgâr yarın (bugün) ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın; Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor."

'İSTANBUL'A KAR YAĞABİLİR'

Uzmanlar ise sıcaklığın 12 derece birden düşebileceğini söylüyor. İstanbul için kar bekleyen uzmanlar, "Soğul hava kütlesi 4-5 gün etkili olacak. Özellikle karasal iklimin hüküm sürdüğü yerlerde kar yağışı olacak, İstanbul'un yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili olabilir" ifadelerini kullandı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

19 ARALIK 2022 PAZARTESİ GÜNÜ

1-001.jpg

20 ARALIK 2022 SALI GÜNÜ

1-002.jpg

21 ARALIK 2022 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-003.jpg

22 ARALIK 2022 PERŞEMBE GÜNÜ

1-004.jpg

23 ARALIK 2022 CUMA GÜNÜ

1-005.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN