'Ne zaman kar yağacak?' diyenleri utandıracak haber: Balkanlar'dan yola çıktı geliyor, her yer bembeyaz olacak!

'Ne zaman kar yağacak?' diyenleri utandıracak haber: Balkanlar'dan yola çıktı geliyor, her yer bembeyaz olacak!

Türkiye 15 günlük hava durumu tahminlerine göre, önümüzdeki hafta Balkanlar'dan gelen soğuk dalgası yurt genelinde etkili olacak. Özellikle doğu ve kuzey bölgelerinde beklenen kar yağışının İstanbul'da yüksek kesimlerde görülmesi bekleniyor. İşte, Meteoroloji'ye göre il il hava durumu tahminleri...

Geçen yıllara göre ılık geçen aralık ayı, meteoroloji mühendislerini tedirgin ediyor. Zira küresel ısınmanın alametlerinden olan sıcak hava, gerek barajlar için gerekse tarım için olumsuz sonuçlara neden oluyor. Fakat beklenen yağışların önümüzdeki hafta içi geleceği öngörülüyor.

balkanlar-soguk-hava-dalgasi.jpg

NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt'a göre, 18 Aralık 2022 Pazar günü Balkanlar'dan gelmesi beklenen soğuk hava dalgasının etkisiyle, 20 Aralık 2022 Salı günü ve sonrasında ciddi bir kar yağışı bekleniyor.

Bozyurt'un açıklamaları şöyle:

"18 Aralık'ta Balkanlar üzerinden girmesi beklenen bir sistem var. Eğer yine bir blokaj olmazsa, engel çıkmazsa 18 Aralık'tan itibaren kuzey ve batı bölgelerden yurdumuza giriş yapacak.

18-19 Aralık tarihlerinde hava sıcaklıkları 10 ila 12 derece azalacak. Yurdun iç, doğu ve kuzey kesimlerinde yer yer kar yağışları bekliyoruz. Bir başka demecimde de 20 Aralık'tan sonra ciddi kar yağışları beklediğimi söylemiştim."

istanbul-kar-yagisi-ne-zaman.jpg

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 Aralık 2022 Pazartesi gününden itibaren soğuk hava, yer yer kar yağışları ve batı kesimlerde beklenen kuvvetli rüzgara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları için uyardı. Meteoroloji açıklaması şöyle:

Yapılan son değerlendirmelere göre; 19 Aralık Pazartesi günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi, çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artması bekleniyor.

istanbul-kar-yagacak-mi.jpg

15 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Rüzgarın; pazartesi ve salı günü Marmara ve Ege'nin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Soğuk havayla birlikte Marmara'nın doğusunun yüksek kesimleri, Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz'in yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor.

Kar yağışlarının salı günü Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya'nın doğusunun yükseklerinde kuvvetli olması beklendiğinden başta Konya-Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

istanbul-5-gunluk-hava-durumu.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

ankara-5-gunluk-hava-durumu.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

izmir-5-gunluk-hava-durumu.jpg

TÜRKİYE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

19 ARALIK 2022 PAZARTESİ

hava-durumu-tahmini-1.jpg

20 ARALIK 2022 SALI

hava-durumu-tahmini-2.jpg

21 ARALIK 2022 ÇARŞAMBA

hava-durumu-tahmini-3.jpg

22 ARALIK 2022 PERŞEMBE

hava-durumu-tahmini-4.jpg

23 ARALIK 2022 CUMA

hava-durumu-tahmini-5.jpg

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN