Meteoroloji'den 5 günlük uyarı geldi! Toz taşınımı ve sağanak yağış geliyor: Hava sıcaklıkları düşecek

Meteoroloji'den 5 günlük uyarı geldi! Toz taşınımı ve sağanak yağış geliyor: Hava sıcaklıkları düşecek

Son zamanlarda sık sık uyarılarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bu kez üst üste 2 kez uyarı yapıldı. 5 günlük hava durumu raporu yayınlayan Meteoroloji yurdun genelinde etkili olacak uyarılar yaptı. Uyarılara göre Türkiye'de sağanak yağışlar etkili olurken toz taşınımı da yaşanacak. Planlarınız alt üst olabilir. İşte tüm detaylar...

METEOROLOJİ'DEN 5 GÜNLÜK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen raporların yanı sıra 2 uyarıda bulundu. Hava durumuna dair güncel tahminlerini kamuoyu ile paylaşan Meteoroloji 5 günlük hava durumu raporu ile plan yapanları üzdü.

Küreselde yaşanan iklim değişikliği ile birlikte yurdun iç kısımlarında etkili olacak hava olaylarını açıkladı. Doğu Anadolu Bölgesi'nin güneydoğu kesimlerinde ise toz taşınımı uyarısında bulundu. Son zamanlarda sık sık yapılan yağış uyarılarına bir yenisi daha eklendi. Ülkemizin iç kısımlarında sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

fiejmghx0ag-yap.jpg

SAĞANK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞLAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşım ile birlikte vatandaşlara uyarılar geldi. Türkiye'nin genelinde parçalı bulutlu ve çok bulutlu hava durumu bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağın etkili olacağı iler ise Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Gümüşhane ve Bayburt dışında), Doğu Anadolu'nun doğu kesimleri ve Siirt çevrelerinde bekleniyor.

Yağışların kuvvetli olması beklenen bölgeler ise, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Konya, Aksaray, Ankara, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Çankırı, Hakkari çevreleri ile Antalya'nın iç, Isparta, Burdur ve Van’ın güney kesimleri olarak belirtildi. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise toz taşınımı görülebileceği tahminler arasında yer alıyor.

1-2.jpg

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR

Beklenen hava şartları ile birlikte sıcaklıklar da merak konusu oldu. Sıcaklıkların Ege bölgesinde 2 - 4 derece arasında bir yükseliş yaşaması bekleniyor. Hava olaylarının etkili olacağı Doğu Anadolu bölgesinde ise hava sıcaklığı 4 - 6 derece arasında azalması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise ciddi anlamda bir değişiklikler beklenmiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN