Metin Gürcan'dan ilk açıklama: Anlatacak çok şeyim var ama...

Metin Gürcan'dan ilk açıklama: Anlatacak çok şeyim var ama...

"Askeri ve siyasi casusluk" suçlamasıyla tutuksuz yargılanması devam eden DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan hakkında savcı mütalaasını açıklamıştı. Gürcan'dan ise konu ile ilgili ilk açıklama geldi. Gürcan, sosyal medya hesabından, " Elbette anlatacak çok şeyim var ama mahkeme kararına kadar konuşmayacağım" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan, hakkında 'askeri ve siyasi casusluk' suçlaması ile açılan davada savcının dün 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla zincirleme biçimde temin etme ve açıklama' suçlarından müebbet ve 35 yıla kadar hapisle cezalandırılma istemesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Gürcan, mütalaa ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Gürcan paylaşımında, "İki defa tahliye olduğum, halen tutuksuz yargılandığım dava süreci ve yaşadıklarım hakkında çok fazla soru alıyorum. Elbette anlatacak çok şeyim var. Ancak, her şeye rağmen Hukuka inancım ve Yüce Mahkeme'ye saygımdan dolayı mahkeme kararına kadar konuşmayacağım" şeklinde konuştu.

İNGİLİZCE TWEET ATIP SONRA SİLDİ

Metin Gürcan, bu cümleleri İngilizce bir şekilde paylaştı. Gürcan, kısa bir sürenin ardından ise paylaşımını sildi.

NE OLMUŞTU?

Dün Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesinde kapalı şekilde görülen duruşmaya Metin Gürcan ve avukatları katıldı. Bir önceki celsede alınan ara karar sebebi ile dava dosyasına gelen evrakın okunması sonrası ise sanık ve taraf avukatları savunma yaptı. Daha sonra savcı, esas hakkında mütalaasını dosyaya sundu.

Mütalaada, yabancı devlet görevlileriyle yapmış olduğu görüşmeler fiziki ve teknik takip ile tespit edildiği iddia edilen Gürcan'ın aktardığı bilgilerin, açık kaynaklardan elde edilmeyecek içeriklere de sahip olduğu ifade edildi. Gürcan'ın savunmasında, yabancı diplomatlara, açık kaynaklardan derlediği bilgileri verdiğini iddia ettiği aktarılan mütalaada, elde edilen ortam dinlemesi kayıtları sonucu ise bu bilgilerin, "gizli kalması gereken bilgiler" arasında bulunduğunun belirlendiği de bildirildi.

Mütalaada, Gürcan'ın, 2016 yılında görüşmeye başladığı yabancı diplomatlara aktardığı bilgiler arasında, "Türkiye'nin bazı ülkelerde konuşlu askeri birlikleri", "Afrin Operasyonu öncesi yaşanılanlar", "Türkiye'nin Libya ve Suriye'deki etkinliği", "insansız hava araçlarını ihraç etmek isteyen ülkeler", "S-400'lerin konumlandırılması", "iç siyasi gelişmeler", "ekonomik yatırımlar" ile "PKK elebaşlarının konumlarının belirlenmesine yönelik saha çalışmaları" gibi milli güvenliği ilgilendiren stratejik bilgilerin yer aldığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN