Milli Eğitim Bakanlığından son dakika kararı! Okullar o tarihte kapanıyor! Bakan Özer detayları paylaştı

Milli Eğitim Bakanlığından son dakika kararı! Okullar o tarihte kapanıyor! Bakan Özer detayları paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tüm öğrencilere ilgilendiren son dakika açıklaması yaptı. Okulların kapanacağı tarih hakkında araştırmalar devam ederken akıllardaki soruların yanıtı Bakan Özer'den geldi. İşte okulların kapanış tarihi…

2023 yılında eğitime bir süre ara verilirken öğrencilerin aklındaki soru okullar uzatılacak mı oldu. Okullar ne zaman kapanacak? sorusu hem öğrencilerin hem de velilerin akıllarında yere dönüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar kamuoyu ile paylaşıldı. Bakan Özer tarafından yapılan Açıklama ile okulların kapanacağı tarih resmen belli oldu. İşte okulların kapanış tarihi…

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK?

Dört gözle yaz tatilini bekleyen öğrenciler okulların ne zaman kapanacağını merak ediyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında deprem felaketi nedeniyle Eğitime bir sürü ara verilirken öğrenciler de eğitim sürecinin uzatılıp uzatılmayacağı hakkındaki soruların yanıtını arıyor. Merak edilen konu hakkındaki açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Bakan Özer yaptığı açıklamasında okullarda eğitim öğretimin uzatılmayacağını ifade ederken kapanış tarihi olarak da 16 Haziran'ı işaret etti. Öğrencilerin merak ettiği soruların yanıtını veren Bakan Özer, "2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da sona eriyor. Herhangi bir uzatma yapmayacağız" sözlerine dile getirdi.
okul-tatili.jpg

BAKAN ÖZER DETAYLARI PAYLAŞTI


2022-2023 eğitim öğretim yılının 16 Haziran 2023 tarihinde sona ereceğini ifade eden Mahmut Özer, herhangi bir uzatma yapılmayacağının altını çizdi. Hayatın normalleşmesindeki en önemli etkenlerden birinin eğitimin normale dönmesi olduğunu vurgulayan Bakan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu amaçla 6 Şubat’tan itibaren bölgedeki okulları açmasak bile kurduğumuz çadırlarla, konteynerlerle, prefabrik okullarla çocuklarımızın bu travmayı atlatması için her türlü desteğimizi sağladık.” dedi.

mahmut-ozer.jpg
Deprem bölgesinde müfredata dayalı eğitimin yanı sıra psikoeğitim merkezlerinde çocukların psikolojisi için eğitim verildiğini belirten Bakan Özer, çocukların normalleşmesi ne ve psikolojik sağlıklarının güçlenmesine karşı her türlü desteğin verildiğini aktardı.


OKULLAR 16 HAZİRAN'DA KAPANIYOR


6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ardında bölgede çalışmalarına devam eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şimdiye kadar 18,5 milyon öğrencinin eğitimle buluşturulduğunu aktardı. Diğer öğrenciler için de Milli Eğitim Bakanlığı olarak valilere yetki verdiğini ifade eden Mahmut Özer, illerdeki şartların olgunlaşması ile birlikte ilçelerde de eğitimin başlayacağını vurguladı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı değerlendirmesinde bulunan Bakan Özer, konuşmasına şu sözlerle sonlandırdı:

okul-ders-1.jpg
“2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da sona eriyor. Herhangi bir uzatma yapmayacağız. Yani bu gecikmelere rağmen eğitim öğretimi 16 Haziran’da sona erdireceğiz. Ama yazın daha sonra açıklayacağımız kayıpların telafisiyle ilgili takviye edici eğitim programlarıyla öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN