Milli Savunma Bakanlığı uzman yardımcısı başvuruları için son gün 30 Ocak

Milli Savunma Bakanlığı uzman yardımcısı başvuruları için son gün 30 Ocak

Milli Savunma Bakanlığı uzman yardımcısı olmak isteyen adaylar, başvurular için son tarih yaklaşırken başvuru detaylarını sorguluyor. MSB uzman yardımcısı alımı başvuru şartları neler, başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? İşte, detaylar...

Milli Savunma Bakanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve Genelkurmay Başkanlığı'nda istihdam edilmek üzere 80 uzman yardımcısı alınacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre; alınacak personellerin 44'ü Milli Savunma Uzman Yardımcısı, 10'u Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı, 10'u Kara Kuvvetleri Komutanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı, 8'i Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı ve 8'i ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı olarak görev yapacak.

MSB UZMAN YARDIMCISI BAŞVURU TARİHLERİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından duyurulan ilanda, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına uzman yardımcısı alınacağı duyuruldu. Görev yeri Ankara olacak personellerin kılavuzda belirtilen lisans programlarından birinden mezun olması gerekmektedir. Ayrıca istihdam edilecek kadrolar arasında en düşük KPSS puanı 70 olarak belirlendi. 2020 ve 2021 KPSS puanları baz alınıp belirtilen puan türlerinden alım yapılacaktır.

Başvurular 29 Aralık 2021 tarihinde başlamış olup son gün 30 Ocak 2022 tarihi olarak bildirilmiştir. Adaylar başvurularını bu tarihler arasında https://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır.

Erkek adayların, sınavın yapıldığı tarih itibarıyla askerlikle ilişkisi bulunmaması gerekiyor.

MSB UZMAN YARDIMCISI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki genel şartları taşımak,

b) Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak,

c) Nitelik tablosunda (Tablo-2) bulunan her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak,

ç) Türk Ceza Kanunu’nun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

d) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2020 ve 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS), nitelik tablosunda belirtilen ilgili puan türlerinden taban puanı almış olmak,

e) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan YDS/e-YDS veya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan yabancı dil sınavlarından, nitelik tablosunda belirtilen puanı almış olmak ve bu belgeyi başvuru sistemine yüklemek.

f) Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak, (Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı Kadroları için geçerlidir.)

g) Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş bulunmak

MSB UZMAN YARDIMCISI SINAV BAŞVURU ŞEKLİ

a) Başvurular, 29.12.2021-30.01.2022 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi (online) yapılacaktır.

NOT: Genel ağ (İnternet) ortamı dışında dilekçe, mektup vb. yöntemlerle yapılacak ön başvurular kabul edilmeyecek, bu dilekçelere cevap verilmeyecek ve işlem yapılmayacaktır.

b) Adaylar, https://personeltemin.msb.gov.tr sitesine girerek e-Devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaktır. Ardından başvuru sihirbazını kullanarak ilerleyip, tüm aşamaları tamamlayarak Tercih Yap ekranına yönlendirilecek buradan ilgili alımı tıklayarak tercih yapacaktır. Tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercihlerimi Göster" butonuna tıklayarak tercihlerini kontrol edecektir.

MSB BAŞVURU KILAVUZU, TABLOLAR VE ÖZEL ŞARTLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN