ÖSYM 2022/4 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı

ÖSYM 2022/4 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına personel alımı yapılacağı duyurusunun ardından KPSS tercih kılavuzu yayımlandı mı, tercihler ne zaman yapılacak, hangi tarihe kadar devam ediyor, son tercih tarihi ne zaman? KPSS tercih kontenjanları nedir, nasıl yapılır gibi soruların yanıtları araştırıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercih kılavuzunu yayımladı. KPSS 2022/4 tercih kılavuzu hakkında ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sözleşmeli pozisyonlarına personel alımı gerçekleştirecek. KPSS 2022/4 tercihleri ise 4-10 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak.

ADAYLAR KPSS TERCİHLERİNİ NE ZAMAN NASIL YAPACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/4 tercih kılavuzuna saat 10.00'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 04 - 10 Mart 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 10 Mart 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2022/4 tercih kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI KAÇ PERSONEL ALACAK?

Aile Bakanlığı bünyesine 1805 Memur ve Kamu Personeli alımı yapacağını duyurdu. Lise ve ön lisans mezunu adaylar arasında memur alımı yapılacak.

Alımlar Türkiye Geneli Aile Hekimliği Bilgi Sistemi (AHSB) Taşra teşkilatlarına yapılacak. Bakanlık; lise Mezunu 1050 kamu personeli, ön lisans mezunu 755 kamu personeli alacak.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KİMLER BAŞVURABİLİR, ŞARTLARI NELER?

Tercih kılavuzuna başvuru yapabilmek için adayların öncelikle KPSS'den puan almış olmaları gereklidir. Lise için KPSS 94 puan ve ön lisans KPSS için 93 puanı almış olmak ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki özelliklerin sağlanması gereklidir.

Adayların ayrıca;

Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almaması,

Kamu haklarından mahrum olmaması,

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmaması,

Tercihler için kadro ve nitelik kodlarındaki şartları sağlaması gereklidir.

KODLARA GÖRE SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER

1101 Cinsiyeti erkek olmak.

1103 Cinsiyeti kadın olmak.

6512 D1 Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olmak.

6514 D Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olmak.

6551 Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı sahibi olmak.

7300 Bu kadro/pozisyonda vardiya sistemi uygulanmaktadır.

7302 Başvurma Özel Şartları - Şoför

7303 Başvurma Özel Şartları - Koruma Ve Güvenlik Görevlisi

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARI

ÖN LİSANS MEZUNLARI SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN