ÖSYM Başkanı Halis Aygün uyardı: YKS başvurularında son gün

ÖSYM Başkanı Halis Aygün uyardı: YKS başvurularında son gün

YKS başvurularında bugün, son gün! YKS başvuru işlemlerini tamamlamayan adaylar için son başvuru tarihi 7 Mart 2022 Pazartesi günü olarak belirlenmişti. YKS başvuruları sonlandı mı, başvuru tarihi geçti mi? YKS başvuru ücreti ne kadar, bugün yatırılabilir mi? İşte, YKS başvuruları ve sınav tarihleri hakkında bilgiler...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular, 11 Şubat 2022 tarihinde başladı. Sınava başvurmak isteyen adaylar, son başvuru tarihini araştırıyor. ÖSYM tarafından YKS için belirlenen son başvuru tarihi, 7 Mart 2022 olarak açıklanmıştı. Adaylar, başvuru işlemlerini, 2022 YKS için belirlenen 115 Türk Lirası sınav ücretini ilgili bankalara yatırarak ya da internet bankacılığını kullanarak tamamlayacaktır. YKS adayları, bugün 23.59'a kadar başvurularını gerçekleştirebilir.

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN HATIRLATTI

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

11 Şubat'ta başlayan YKS başvuru işlemleri 7 Mart 2022 Pazartesi tarihinde sona erecek.

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylardan sınavdaki her oturum için (TYT, AYT, YDT) 115 TL talep edilecek. Ödemeler ÖSYM’nin anlaşmalı olduğu bankalar aracılığıyla, kartlı ödeme sistemi ya da mobil/online/internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek.

TYT, AYT ve YDT'nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 345 Lira yatırmalı.

İnternet bankacılığını kullanan adaylar ilgili bankanın 'Ödemeler' bölümünden;

'Eğitim Ödemeleri', 'Sınav Ödemeleri', 'Kurum Seçimi-ÖSYM Sınav Başvuru' ve '2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)' adımlarını izleyip, T.C. kimlik numaralarını ilgili alana girdikten sonra ödemelerini gerçekleştirebilir.

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabileceklerdir.

YKS OTURUMLARI 2022 TYT, AYT, YDT NE ZAMAN?

YKS 1. OTURUM TYT TARİHİ: 18 Haziran 2022 Cumartesi 10.15, 165 dakika

YKS 2. OTURUM AYT TARİHİ: 19 Haziran 2022 Pazar 10.15, 180 dakika

YKS 3. OTURUM YDT TARİHİ: 19 Haziran 2022 15.45, 120 dakika

YKS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

2022 YKS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN