SGK'den uyarı: Sağlık hizmetinden yararlanmak için adres bilgisine dikkat!

SGK'den uyarı: Sağlık hizmetinden yararlanmak için adres bilgisine dikkat!

Sosyal Güvenlik Kurumunun adres bilgisine ilişkin uyarısı dikkat çekti. Adres bilgisi e-Devlet'te nasıl güncellenir? İkametgah bilgisi eksik, hatalı ya da yanlışsa ne olur? SGK sağlık hizmetinden yararlanmak için adres güncellemek zorunlu mu gibi soruların yanıtları araştırıldı. İşte, detaylar...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilmek için vatandaşların adres bilgisinin e-Devlet üzerinden kontrol edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yer alan bilgilere göre Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sunduğu sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için kişinin Türkiye'de ikamet etmesi gerekir. Ayrıca, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemi'nde (AKS) bulunan bilgilerin güncel olması gereklidir.

SİSTEMDE İKAMETGAH ADRESİ BULUNMAYANLARA UYARI

T.C Sosyal Güvenlik Kurumu internet adresinde bulunan duyuruda şu bilgiler yer almaktadır:

"5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre vatandaşlarımızın Kurumumuz sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için Türkiye’de ikamet etme şartı bulunmaktadır.

Genel sağlık sigortasına ait hak sahipliği işlemleri, kişilerin Ülkemizde ikamet ettiğine dair Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sisteminde (AKS) yer alan bilgileri esas alınarak yapılmaktadır.

Genel sağlık sigortalısı sayılanların sağlık aktivasyon işlemleri (ikili sosyal güvenlik sözleşmesi yapılmış olan ülkelerde ikamet edenler hariç) elektronik ortamda AKS adres bilgileri kontrol edilerek sağlık hizmetlerinden faydalandırılmasına yönelik sistemsel düzenlemeler yapılacaktır.

Bu nedenle vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimde herhangi bir sıkıntı yaşamamaları ve daha iyi hizmet alabilmeleri için adres bilgilerini e-Devlet Kapısı üzerinden veya nüfus müdürlüklerinden kontrol ederek güncellemeleri önem arz etmektedir."

E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES GÜNCELLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Genel Sağlık Sigortası hizmetinden faydalanan kişilerin sağlık aktivasyon işlemleri (ikili sosyal güvenlik sözleşmesi yapılmış olan ülkelerde ikamet edenler hariç), elektronik ortamda AKS adres bilgileri kontrol edilerek sağlık hizmetlerinden faydalandırılmasına yönelik sistemsel düzenlemeler yapılması gerekiyor.

Bu nedenle vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimde herhangi bir sıkıntı yaşamamaları ve daha iyi hizmet alabilmeleri için adres bilgilerini e-Devlet Kapısı üzerinden veya nüfus müdürlüklerinden kontrol ederek güncellemeleri gerekiyor.

e-DEVLET ADRES DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN