ÖSYM YKS başvurusu bitti mi, son gün ne zaman?

ÖSYM YKS başvurusu bitti mi, son gün ne zaman?

YKS başvurusunu tamamlamayan adaylar, sınav başvurusu için son tarih ne zaman merak ediyor. YKS başvuruları sonlandı mı, başvuru tarihi geçti mi soruları araştırılıyor. İşte, YKS başvuruları ve sınav tarihleri hakkında detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için aday başvuruları 11 Şubat 2022 tarihinde başladı. Son başvuru tarihi ise 7 Mart 2022 olarak açıklandı. Adaylar, başvuru işlemlerini, 2022 YKS için belirlenen 115 Türk Lirası sınav ücretini yatırarak tamamlayacaktır.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

11 Şubat'ta başlayan YKS başvuru işlemleri 7 Mart'ta sona erecek.

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylardan sınavdaki her oturum için (TYT, AYT, YDT) 115 TL talep edilecek. Ödemeler ÖSYM’nin anlaşmalı olduğu bankalar aracılığıyla ya da kartlı ödeme sistemi üzerinden yapılabilecek.

TYT, AYT ve YDT'nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 345 Lira yatırmalı.

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabileceklerdir.

YKS OTURUMLARI 2022 TYT, AYT, YDT NE ZAMAN?

YKS 1. OTURUM TYT TARİHİ: 18 Haziran 2022 Cumartesi 10.15, 165 dakika

YKS 2. OTURUM AYT TARİHİ: 19 Haziran 2022 Pazar 10.15, 180 dakika

YKS 3. OTURUM YDT TARİHİ: 19 Haziran 2022 15.45, 120 dakika

YKS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

2022 YKS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN