Milyonlarca devlet memuruna 12 bin 55 lira zam müjdesi! Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin hesapladı: Ocak ayından itibaren...

Milyonlarca devlet memurunu sevindirecek zam haberi! Memura Ocak ayından itibaren 12 bin 55 TL zam! Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin hesapladı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon oranı yüzde 64,77 olarak hesaplandı. Bu veriler ışığında, toplu sözleşme kapsamında 2023'ün ikinci 6 ayında yüzde 6 maaş zammı alan yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisi, enflasyon farkından olumlu etkilenecek.

14 GÜNLÜK FARK ÖDEMELERİ BU AY İÇİNDE YATACAK

18- 24 yaşında olan herkese veriliyor! İşte PTT'den 33.000 TL ödeme alma fırsatı... - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

2023 temmuz ayında uygulanan toplu sözleşmeden kaynaklı olarak memur maaşlarına eklenen seyyanen ödeme ile 2024-2025 7. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamındaki yüzde 15 zamın birleşimi, memur ve memur emeklilerinin maaşlarında toplam yüzde 49,25'lik bir artışa işaret ediyor. Bu artışla birlikte maaşlarına yansıyacak olan 14 günlük fark ödemelerinin de bu ay içerisinde yapılması bekleniyor.

12 BİN 55 LİRA OCAK AYINDAN İTİBAREN YANSITILACAK

memura-zam.jpg

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, konuk olduğu TRT Haber'e konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, seyyanen ödemelerin, ocak ayında yüzde 49,25'lik artışın etkisiyle ocak ayından itibaren 12 bin 55 lira olarak maaşlara yansıyacağını belirtti. Ayrıca, bu ilave ödemenin 2024 temmuz ayında gerçekleşecek memur maaşlarındaki zam oranından da etkileneceği vurgulandı.

Zengin, "Eline geçen maaş neyse, bu yüzde 49,25'ten yararlanacak. Fakat ilave ödeme aralık ayında 8 bin 77 liraydı. Ocak ayından haziran ayına kadar ilk 6 aylık dönemde 12 bin 55 lira olarak bordrolarda görülecek. Bu da zaten yüzde 49,25 artışın sonucu olarak ortaya çıkıyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN