Milyonlarca emekliye kötü haber! Planlar suya düştü, beklenen olmadı: İktidar o tarihi işaret etti

Milyonlarca emekliye kötü haber! Planlar suya düştü, beklenen olmadı: İktidar o tarihi işaret etti

Emekli maaşına zam haberi, geçen hafta ilgiyle takip edildi. Zira, 5 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşına 2 bin TL zam yapılarak 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. Maaş zammından 4 milyon emekli faydalandı. Zamdan etkilenmeyen 9,5 milyon emekli ise seçim öncesi ara zam için gelecek haberi bekliyordu. Hükümetin verdiği tarih, milyonlarca emekliyi memnun etmedi. Peki, emekli maaşına ne zaman zam yapılacak? Emekli maaşı ne kadar olacak? İşte, emekli maaşına zam yapılacak tarih...

Türkiye'de 13.5 milyon emekli vatandaş bulunuyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için hazırlanan yasanın 3 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından da 2.2 milyon vatandaşa daha emeklilik hakkı verildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR 2023?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayat pahalılığı nedeniyle 5 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Yaklaşık 4 milyon emekli, zamlı maaşını nisan ayında alacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuyla ilgili şunları söyledi:

"En düşük emekli aylığının 5 bin 500 TL olması, 2 milyon 721 bin 270 kişiyi etkileyecek. Eğer 4 bin 500 lira olsaydı 1 milyon 192 bin 186 kişi, 5 bin lira olsaydı 1 milyon 917 bin 254 kişi yararlanacaktı. 6 bin lira olursa 1 milyon kişi eklenecek."

EMEKLİ MAAŞINA ZAM YAPILACAK MI?

Hükümetin en düşük emekli maaşın yaptığı 2 bin TL'lik ara zam, 4 milyon emekliyi etkiledi. 9,5 milyon emeklinin maaşında ise değişiklik yapılmadı.

Zam alamayan emekliler ise ek zam için gözlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevirdi.

Hükümet temsilcileri, emekli maaşına temmuz ayında zam alacağını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN