Dünya Bankası şubat ayı sonuçlarını yayımladı: En yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de

Dünya Bankası şubat ayı sonuçlarını yayımladı: En yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de

Dünya Bankası, "Gıda Güvenliği" raporunun şubat ayı sonuçlarını açıkladı. Rapordaki verilere göre, en yüksek gıda enflasyonu Lübnan'da gerçekleşirken Türkiye'nin ise dünya beşincisi olduğu belirtildi. Öte yandan raporda, küresel gıda enflasyonun yüksek seviyede kalmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Dünya Bankası, "Gıda Güvenliği" raporunun şubat ayı sonuçlarını yayımladı. Rapordaki verilere göre, en yüksek gıda enflasyonu Lübnan'da gerçekleşti. Türkiye ise dünya beşincisi oldu.

TÜİK'ten alınan verilere göre Türkiye'de yıllık gıda enflasyonu yüzde 69 olarak gerçekleşti. Türkiye; Lübnan, Zimbabve, Arjantin ve İran'ın ardından beşinci sırada yer aldı. İlk 10'u tamamlayan ülkeler ise Mısır, Ruanda, Gana, Surinam ve Sri Lanka oldu.

xcvxvxc.jpg

Raporda, küresel gıda enflasyonun yüksek seviyede kalmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından görülen zirveye kıyasla mısır fiyatlarının yıllık bazda yüzde 17, buğday fiyatlarının ise yüzde 34 gerilediği bilgisi verildi.

Geçen yılın aynı dönemine göre pirinç fiyatlarındaki artış yüzde 17, buğdayda yüzde 4 ve mısırda yüzde 22 oldu.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) hesapladığı gıda fiyatları endeksi ise şubatta aylık bazda yüzde 0,6 gerileyerek 129,8 değerini aldı. Endeks, zirve yaptığı Mart 2022'ye kıyasla yüzde 18,7 geriledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN