Ramazan pidesini yıllardır yanlış yiyormuşuz! Canan Karatay pideye de el attı, nasıl yenmesi gerektiğini anlattı

Ramazan pidesini yıllardır yanlış yiyormuşuz! Canan Karatay pideye de el attı, nasıl yenmesi gerektiğini anlattı

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi pideyi meğer yanlış tüketiyormuşuz. Sahurda ve iftarda Ramazan pidesinin yenmesine onay veren Prof. Dr. Canan Karatay, pidenin nasıl yenmesi gerektiğini tek tek sıraladı. İşte, doğru pide tüketimi...

İftarda ve sahurda Ramazan pidesinin tüketimini destekleyen Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan ayında da tüketilebilecek besinlerden de bahsetti.

canan-karatay-ramazan-tavsiyesi.jpg

RAMAZAN PİDESİNİ BU ŞEKİLDE TÜKETİN

Gazete Kolektif'te yer alan habere göre, Ramazan pidesinin tam buğday unundan yapılması gerektiğini vurgulayan Karatay, pidenin iç kısmının daha fazla tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Nedenlerini de tek tek açıklayan Karatay, pidenin iç kısımlarını tüketmenin daha yararlı olmasının nedenini, bağırsakların yumuşak olan yeri daha iyi enzimlemesi olarak açıkladı.

Ayrıca tam buğday sayesinde bağırsakların ihtiyacı olan lif ihtiyacı karşılanıyor. Bu da oruç süresinde duran bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlıyor.

Canan Karatay ayrıca, Ramazan ayında oruç açarken mutlaka hurma ya da zeytin yenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bunun aynı sıra iftar ve sahur arası 2 litrelik suyun tüketimini tavsiye etti.

ramazan-pidesi-faydalari.jpg

SAHURDA YUMURTA TÜKETİMİ SAĞLIKLI MI?

Sahurda yumurta yenmesine değinen Canan Karatay, şunları söyledi:

"Sahurda yumurta yemeli. Süper bir besindir. Omlet yapıldığında ya da tereyağına kırıldığında, menemen yapıldığında güçlü ve gerçek bir besindir. Bütün günün enerjisini, minerallerini, yağlarını sağlayabilir.

Yağsız protein hiçbir işe yaramaz. Onun için bol tereyağlı yumurtayı öneriyorum. Kolesterolümü yükseltir diye korkmayın. Çünkü yumurtanın sarısındaki kolesterol hiçbir zaman kana geçip kolesterolü yükseltmez."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN