İlk kez görüntülendi: Dünyanın dibinde yaşıyor

İlk kez görüntülendi: Dünyanın dibinde yaşıyor

Bilim insanları, Japonya yakınlarında deniz seviyesinin 8 bin 336 metre altında yüzen bir salyangoz balığını fotoğrafladı. Daha önce Mariana Çukuru'nda çekilen balığın rekorunu kıran salyangoz balığı, yüzerken görüntüsü en derinde çekilen balık unvanını aldı.

SELMAN CÖMERT

Araştırmacılar, denizin 8 bin 336 metre altında yüzen bir salyangoz balığının fotoğrafını çekti. Japonya yakınlarında çekilen görüntü, en derinde çekilen balık fotoğrafı unvanını aldı. BBC News'e göre daha önce, kayıtlara geçen ve en dipte yüzen balık 8 bin 178 metre derinlikte, Mariana Çukuru'nda görülmüştü.

Bilim insanları, Japonya yakınlarındaki Izu-Ogasawara Çukuru'na otonom bir "iniş" kamerası atarak herhangi bir balığın hayatta kalabileceği maksimum derinlikte salyangoz balıklarını görüntüledi.

"DERİN SULAR HAKKINDA HİÇBİR ŞEY BİLMEDİĞİMİZ SÖYLENDİĞİNDE SİNİRLENİYORUM, BİLİYORUZ"

Batı Avustralya Üniversitesi derin deniz bilimcisi Profesör Alan Jamieson, "Bu rekor kırılırsa, yalnızca birkaç metre farkla olabilir" dedi.

Mariana Çukuru'nda daha önce kaydedilen en derindeki balık, bilim insanları tarafından 2014'ten beri bilinen bir Mariana salyangoz balığı olarak tanımlanmıştı. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Derneği'ne göre salyangoz balığı, hadal bölge olarak bilinen, derinliğin 6 bin ila 11 bin metreye ulaştığı ve ışığın nüfuz etmediği okyanusun en derin kısmında yaşar.

BBC'nin bildirdiğine göre Jamieson, Izu-Ogasawara Çukuru'nun biraz daha sıcak suları nedeniyle balıkların Mariana Çukuru'nda bulunanlardan daha derinlerde hayatta kalabildiklerini tahmin etti. Jamieson, "En derindeki balığın orada olacağını ve bunun bir salyangoz olacağını tahmin ettik" dedi.

Profesör, "İnsanlar bana derin sular hakkında hiçbir şey bilmediğimizi söylediğinde sinirleniyorum. Biliyoruz. Her şey çok hızlı değişiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN