Ehliyet sahiplerine müjde! Hükümetten seçim hediyesi geldi, başvuran alıyor

Ehliyet sahiplerine müjde! Hükümetten seçim hediyesi geldi, başvuran alıyor

Seçimlere sayılı günler kala maaş zammından fatura indirimine kadar pek çok alanda ekonomik hamleler yapan iktidar, bu kez ehliyet sahiplerine yönelik kanun düzenlemesini Meclis'ten geçirdi. İşte, ehliyet sahiplerini ilgilendiren o son dakika haberi...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeler, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları (YİKOB) ile ilgili alacaklara yapılandırma imkanı getiren 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' 10 Mart 2023 Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlandı.

14 milyon vatandaşı ilgilendiren kanun düzenlemesiyle, 361,8 milyar TL'lik bir meblağın yapılandırılması bekleniyor. Tüm kamu borçlarına 48 ay taksitlendirme imkanı sağlanacak. Öte yandan 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla vergi dairelerine 2 bin TL'ye kadar borcu bulunan tüm vatandaşların borcu bu kanun düzenlemesiyle silindi.

EL KONULAN EHLİYETLER İADE EDİLECEK

Yapılandırma kapsamındaki ışık ihlalleri, hız, park cezası, emniyet kemeri, emniyet şeridi ihlali gibi sebeplerden trafik ceza puanı dolan sürücülerin ehliyetleri iade edilecek.

Alkollü ve uyuşturucuyla araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya neden sürücüler ise kapsam dışında bırakıldı.

TRAFİK CEZALARI SİLİNDİ Mİ?

Kanun düzenlemesiyle ehliyet sicillerinde 5-95 puan arası cezası olan sürücülerin cezaları affedilerek uğrayarak sıfırlandı.

Vergi borcu yapılandırmasıyla devlet, 31 Aralık 2022 tarihinden önce 2 bin TL altındaki kamu kurumu alacaklarından vazgeçti.

2 bin TL üstündeki alacaklar için de devlet, 48 aya kadar taksitle ödeme kolaylığı sağlıyor. Eğer borçların hepsi peşin ödenirse Yİ-ÜFE oranının yüzde 90'ı siliniyor.

İdari cezalar eğer peşin ödenirse ana paradan yüzde 25'lik kısmı siliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN