Milyonların gözü bu açıklamada! İŞKUR müjdeyi verdi: KPSS şartsız alım yapılacak

Milyonların gözü bu açıklamada! İŞKUR müjdeyi verdi: KPSS şartsız alım yapılacak

Arayan milyonları sevindiren açıklama İŞKUR'dan geldi. KPSS şartsız personel alımı yapılacağı belirtirken başvuru detayları da paylaşıldı. İşte İŞKUR personel başvuru detayları…

İŞKUR tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Toplum Yararına Programlar(TYP) kapsamında personel alımı yapılacağı belirtildi. Kamu kurumlarında geçici gelir desteği sağlanması, afet, salgın, acil durum dönemlerinde ya da mücbir sebepler nedeniyle gerçekleşen durumlarda destek vermesi amacıyla TYP kadrolarını alım yapılmaktadır. Başvurular için adaylardan istenen şartlarda en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. KPSS şartı olmadan yapılan başvurular kapsamında detaylarda tek tek açıklandı. İşte İŞKUR personel başvuru detayları…

TYP BAŞVURULARI BAŞLADI

Deprem sürecinin ardından vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla yapılan TYP alımları kamu kurumlarında da işçi ihtiyacını karşılıyor. İŞKUR tarafından yapılan son değerlendirmeler kapsamında Hatay ve Malatya illerinde TYP alımı yapılacağı vurgulandı.

personel-alimi-aa.jpg

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TYP kadrosuna yapılacak personel alımları kapsamında adaylardan istenen başvuru şartları da değişiklik gösteriyor. Başvurular için istenen genel şartlar şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • İŞKUR'a kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK'ya bildirilmemiş olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almamak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).


personel-alimi-aa-1.jpg

BAŞVURU DETAYLARI BELLİ OLDU

TYP kadrosuna yapılacak alımlar için duyuruların İŞKUR üzerinden yapılacağı belirtildi. Başvuru yapmak isteyen adayların İŞKUR kaydının olması gerektiği aktarıldı. İŞKUR resmi internet sitesi üzerinde bulunan "İş Arayan" bölümüne girerek "Toplum Yararına Programlar" ve ardından "TYP Başvuru" alanlarına tıklayarak başvuru işlemleri tamamlanacak.
Yapılan duyurular kapsamında ilerleyen süreçlerde de yeni alımların yapılacağı aktarıldı. Farklı şehirlerde yapılacak olan alımların da İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacağı vurgulandı. İŞKUR ilanlarını yakından takip etmek isteyen aday https://www.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden yeni başvuruları takip edebileceğinin altı çizildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN