Motosiklet tutkunlarına iyi haber: Bakan Bolat müjdeyi duyurdu

Motosiklet tutkunlarına iyi haber: Bakan Bolat müjdeyi duyurdu

Motosiklet almak isteyip artan fiyatlar nedeniyle erteleyenlere müjde! Motosiklet tutkunları bu haberi duyunca havalara uçacak! Ticaret Bakanı Ömer Bolat duyurdu! Otomobil sektöründeki düzenlemelerin ardından sıra motosikletlerde! İki tekerde fiyatlar düşüyor...

Artan otomobil fiyatlarıyla birlikte motosiklet fiyatları da yükselişe geçmişti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz ağustos ayında alınan sert önlemler sayesinde otomobil piyasasında yaşanan dengesizlikleri ve suni fiyat artışlarını kontrol altına aldıklarını belirtti. Bakan Bolat, yapılan düzenlemelerin ardından sıfır araç teslimat sürelerinin 6 aydan 6 saate kadar düştüğünü ifade etti.

MOTOSİKLET SEKTÖRÜNDE FİYAT ARTIŞLARINA DÜZENLEME

motor-fiyatlari-dusecek-mi-1.webp

Bakan Bolat, otomotiv sektöründe alınan tedbirlerin meyvelerini vermeye başladığını belirterek, “Kredilerin de yüksek faiz nedeniyle gerilemesi nedeniyle 15 Ağustos itibarıyla otomotiv sektörüne bir düzen, intizam gelmeye başladı. Otomotivde ekstra neredeyse 14 milyar dolarlık bu yıla mahsus artış vardı ithalatta, bunda yavaşlama başladı.” dedi.

Otomotiv sektöründe yaşanan bu olumlu gelişmelerin yanı sıra, ticaret bakanlığının motosiklet sektöründeki fiyat artışlarına da odaklandığını ve bu alanda da düzenlemeler yapacaklarını dile getirdi.

FİYAT YÜKSELMELERİNE KARŞI SIKI TEDBİRLER ALINACAK

motor-fiyatlari-dusecek-mi2.webp

Bakan Bolat, otomotiv sektöründeki düzenlemelerin yanı sıra motosiklet sektöründeki fiyat artışlarına da odaklandıklarını ve bu konuda yoğun denetimler gerçekleştirdiklerini açıkladı. Motosiklet sektöründe de benzer bir düzenleme yapacaklarını belirten Bolat, bu alanda yaşanan anormal fiyat yükselmelerine karşı sıkı tedbirler alacaklarını söyledi.

Türkiye’de trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı; 2016’da 3 milyonken, 2021’de 3.7 milyon, 2022’de 4.1 milyondu. Günümüzde trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı 4.7 milyona ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN