Muharrem İnce: Oyları Kılıçdaroğlu'na taşıyamam

Muharrem İnce: Oyları Kılıçdaroğlu'na taşıyamam

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, önceki gün verdiği röportajda 'Günü geldiğinde Kemal Bey'in lehine çekilirim' söyleminin üzerine bu kez farklı bir açıklama yaptı. İnce, "Seçim ikinci tura kesin kalacak. Diyelim ki Erdoğan’la ben kaldım. Kılıçdaroğlu’na verilen oylar bana gelir, ben kazanırım. Kılıçdaroğlu ile ben kalırsam, yine ben kazanırım. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu kalırsa, ben istesem de bana verilen oyların hepsini Kılıçdaroğlu’na taşıyamam" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçime sayılı günler kala Millet İttifakı'na destek çağrılarına farklı kanallarda yaptığı röportajlarla cevap veriyor.

İnce, Fatih Altaylı’ya yaptığı “Günü geldiğinde Kemal Bey lehine çekilirim” açıklamasının ardından bu kez “Erdoğan ile Kılıçdaroğlu kalırsa, ben istesem de bana verilen oyların hepsini Kılıçdaroğlu’na taşıyamam” ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce şunları söyledi: “Sokaklardayım, sokağın nabzını tutuyorum. Evet, ‘CHP’ye katıl’ diyen var. Ama bir katıl diyen varsa, ‘Sakın ha’ diyen üç var. ‘Biz bu ikisine de oy vermeyeceğiz’ diyorlar. AK Parti’den bıkmış ama altılı masaya da güvenmiyor. Sokakta en çok, “Yedi/sekiz cumhurbaşkanı yardımcısıyla nasıl yürüyecek bu iş?’ cümlesini işitiyorum. Seçime 55 gün var. Bakarsın ikinci tura Kılıçdaroğlu ile İnce kalır. Ben aday olacağım.”

'BEN DAHA ŞANSLIYIM'

Kampanya başlatmadan 30 yaş altındaki seçmenden kendisine ilgi olduğunu savunan İnce, Cumhurbaşkanlığı Seçimi hakkında ise “Birinci turda kafa kafaya sonuçlar çıkar. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu’na göre de Erdoğan’a göre de ben daha şanslıyım. Macron tarzı bir durum ortaya çıkacak. Macron modeli olacak” diye konuştu.

'HER DURUMDA İKİNCİ TURA KALMAM LAZIM'

“Bu seçimde birinci turu değil, ikinci turu düşünerek oy kullanmak lazım” diyen İnce, şunları kaydetti:

“Seçim ikinci tura kesin kalacak. Diyelim ki Erdoğan’la ben kaldım. Kılıçdaroğlu’na verilen oylar bana gelir, ben kazanırım. Kılıçdaroğlu ile ben kalırsam, yine ben kazanırım. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu kalırsa, ben istesem de bana verilen oyların hepsini Kılıçdaroğlu’na taşıyamam. Seçim riske girer. Her durumda İnce’nin ikinci tura kalması lazım.”

İlgili Haberler
YORUMLAR (36)
36 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN