Murat Ongun: Kesilen ağaçlar kanser yayıyor

Murat Ongun: Kesilen ağaçlar kanser yayıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çırağan Caddesi üzerindeki 112 çınar ağacını kansere yakalandığı ve hastalığı yaydığı gerekçesiyle kesti. AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, kesimden dolayı belediyeye ceza kesildiğini duyurdu. İBB sözcüsü Murat Ongun söz konusu kesimle ilgili, 'Önceki belediye yönetimi de kanserli ağaçları kesiyordu bu yapılması gereken bir işlem' açıklaması yaptı.

Beşiktaş'ta Çırağan Caddesi'nde yol boyunca uzanan çınar ağaçlarından 112 tanesi kansere yakalandıkları gerekçesiyle köklerinden kesildi. Ağaçların kesilmesi bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılanırken, İBB caddeye ağaçların hastalık nedeniyle kesildiğinin belirtildiği bir pankart astı.

ciragan-caddesinde-kesilen-112-agac-icin-ibbye-ceza-verildi-6984-dhaphoto5.jpg

150-200 yıllık ağaçların kesilmesiyle ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kentsel Ekolojik Sistemler Müdürlüğü Teknik Müdür Yardımcısı Aydın Çetinkaya, ağaçların yerine yenilerinin dikildiğini belirtti. Hastalıklı toprağın dahi değiştirildiğine değinen Çetinkaya, ağaçların kesilmediği takdirde diğer çınarlara da hastalık sıçrayacağını dile getirdi.

ciragan-caddesinde-kesilen-112-agac-icin-ibbye-ceza-verildi-6984-dhaphoto2.jpg

İBB'den Aydın Çetinkaya, "Bu ağaçlar kesilmese hepsi kurumaya yüz tutmuş, can ve mal güvenliği açısından çok ciddi tehdit oluşturmaya başlamıştı" dedi.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, Çırağan Caddesi üzerindeki 112 çınar ağacının kesilmesinden ötürü Orman Bölge Müdürlüğü tarafından cezai işlem uygulandığını açıkladı. Cahti Altunay, İBB'nin ağaçları kesmek yerine tedavi etmesi gerektiğini ifade ederek kesim işlemine tepki gösterdi.

ciragan-caddesinde-kesilen-112-agac-icin-ibbye-ceza-verildi-6984-dhaphoto4.jpg

MURAT ONGUN: KESİM GEREKLİYDİ

İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun "korumaya değer" çınar ağaçlarının kesim işleminin ilk kez kendileri tarafından yapılmadığını önceki belediyenin de mevcut hastalık ve risklerden dolayı çınar ağaçlarını kestiklerini ifade etti. Ongun, "Yıl 2012, önceki İBB yönetimi tarafından Beşiktaş'ta ağaç kanseri olan çınarlar kesiliyor ve yenileri dikiliyor. Bugün de aynı şey yapılıyor, yapılmalı. Hasta ağaçlar kesilmezse kanser hızla diğer ağaçlara bulaşıyor, gövdeleri kuruyor, içleri çürüyor ve devriliyorlar." açıklaması yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN