Müzisyenlerden Onur Şener için eylem: Caydırıcı bir ceza şart

Müzisyenlerden Onur Şener için eylem: Caydırıcı bir ceza şart

Ankara'da istek parçasını bilmediği için canice katledilen müzisyen Onur Şener için meslektaşları İstanbul'da eylem yaptı. İstanbul Müzik Sahne Sanatları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Ayhan Ak yaptığı açıklamada "Bir müzik emekçisi daha bir hiç yüzünden canından oldu. Eşi ve çocukları geride boynu bükük kaldı. Bir hiç yüzünden öldürüldü, Caydırıcı bir ceza verilmeli” dedi.

Ankara'nın Çayyolu semtinde bir eğlence mekanında sahne alan müzisyen Onur Şener, 'istek parça' yüzünden bir grubun saldırısına uğradı. Boğazından cam parçalarıyla ağır yaralanan Şener, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Onur Şener’in katledilmesini protesto eden müzisyenler Bakırköy Meydanı'nda bir araya geldi. İstanbul Müzik Sahne Sanatları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Ayhan Ak yaptığı açıklamada, "Bir müzik emekçisi daha bir hiç yüzünden canından oldu. Eşi ve çocukları geride boynu bükük kaldı. Nedenine geldiğimizde kendisinden istenilen eserin repertuarında olmaması. Yeryüzünde yüz binlerce eser var. Bir sanatçı veya müzisyenin bunların tamamını çalıp okuyabilmesine imkan yoktur.

5512130.jpg

“ÖNLEM ALINKİ BAŞKA MÜZİSYEN ÖLMESİN”

Bilgisayar olsanız bile bir yere kadar kapasiteniz var. Buradan İçişleri Bakanlığımıza seslenmek istiyoruz. Dün bir dilekçe verdik. İş yeri güvenliğimizle alakalı. Lütfen bunu bir an önce hayata geçirmelerini ve uygulamayan iş yerleri için caydırıcı yaptırımlar uygulanmasını talep ediyoruz ki bundan sonra evine ekmek götürmekten başka bir derdi olmayan başka bir müzik emekçisi daha canından olmasın" dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE YASA ÇAĞRISI

"Bir çağrıda tüm milletvekillerine yapmak istiyoruz" diyen Ak "Bir cani bir masumu öldürdükten sonra çıkıyor mahkemeye 25 yıl ceza alıyor. Bir insan öldükten sonra katiline verdiğiniz cezanın hiç bir önemi yoktur. Biz arkadaş olarak siyasetçilerimizin yanında olalım.

El birliğiyle bir kanun çıkarılıp silah ve benzeri aletleri üzerinde taşıyan adama 25 yıl gibi caydırıcı bir ceza verilsin. Emin olun son zamanlarda artan cinayetlerin bir anda ortadan kalktığını hep birlikte görürüz. Buna örnek, 2000’li yılların başında kapkaç olayları almış başını gidiyordu. Kapkaçın cezası 36 yıla çıkarılınca artık kapkaça rastlamaz olduk” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN