'Ne olur uçak gönderin'

Türkiye'nin ciğerleri yanmaya devam ediyor. Antalya'da beşinci gününde devam eden orman yangınları ile mücadele eden Belediye Başkanı Muhittin Böcek sosyal medyadan seslendi. 'Yanıyor insanlar' diyerek yardım istedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek sosyal medyadan günlerdir devam eden orman yangınları ile ilgili yeni bir video yayınladı. Videoda isyan eden Böcek, Gündoğmuş'taki yangın bölgesinden yetkililere seslendi.

'Gündoğmuştayız arka tarafta gördüğünüz gibi yangın şehre indi, ne olur buraya uçak gönderin, helikopter gönderin bütün yetkililere sesleniyorum yanıyor insanlar' diyerek yardım istedi.

Başkan Böcek'in bahsettiği Gündoğmuş'ta, evler tahliye edilmeye başlandı.

tahliye.jpg

Ortakonuş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz'da çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı. Sarp bölgede yer aldığı için alevlere müdahale güçlükle yürütülüyor.

Yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan alevler, Ortakonuş'un yanı sıra rüzgarın da etkisiyle Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine sıçradı.

Alevler ilçe merkezini de tehdit ettiği için tedbir amaçlı ilçenin boşaltılmasına yönelik cami hoparlöründen anonslar yapıldı. Bölgede görev yapan jandarma ve polis ekipleri de tahliyelerin hızlı şekilde gerçekleştirilmesi için çaba sarf ediyor.

Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerinden ayrılıyor. İlçede yardım faaliyetlerini sürdüren Kızılay, AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesi gibi kuruluşlar da ekipmanlarını topladı.

İlçe merkezine doğru ilerleyen alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Kontrol altına alınan bazı bölgelerde ise soğutma çalışması başlatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN