Ne Ruslar ne Almanlar! Yüzde 80'i Türkiye'ye geliyor...O ülkeden Türkiye'ye büyük akın başladı

Ne Ruslar ne Almanlar! Yüzde 80'i Türkiye'ye geliyor...O ülkeden Türkiye'ye  büyük akın başladı

Turizm ülkeleri arasında yer alan Türkiye'de turist akını başladı. Ne Ruslar ne almanlar geliyor. Özellikle o ülkeden gelen turist akını dikkatleri çekti. Yüzde 80'i Türkiye'ye akın ediyor...

Türkiye'de özellikle o ülkeden gelen turistlerin yoğunluğu konuşuluyor. Yeni yılda rekorlar elde etmeye hazırlanan Türkiye'de akın başladı. Rotasını Türkiye'ye çeviren turistlerin yüzde 80'ini Dorak Holding sağlıyor. İşte tüm detaylar...

DÜNYANIN EN BÜYÜK TURİST KAYNAĞI

Türkiye'de turizm rekorları bekleniyor. Dünya nüfusunun en kalabalıklarından olan Çinli turistler yönünü Türkiye'ye çevirdi. 2023 yılında 50 bin Çinli turist gelirken, bu sene artışın 7 kat olması bekleniyor. Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, Rusya ve Avrupa gibi ülkelerin yanı sıra Uzakdoğu'dan turist getirmek için çalışmalar hızlandırıldı. Dünyanın en büyük turist kaynaklarından olan Çin'e odaklanıldı.

10noodlesrdv-superjumbo.jpg

7 KAT ARTMASI BEKLENİYOR

Çinliler tarafından 2018 yılı "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilirken, 2019 yılında gelen Çinli turist sayısı 426 bini bularak rekor kırdı. Koronavirüs sebebiyle seyahat yasağı getirilen Çinliler, 2023 yılında kaldırılan yasak ile Türkiye'ye akın etmişti.

Türkiye'yi ziyaret eden Çinli turistlerin sayısı 2023 yılında 248 bini bulurken, Eylül-Aralık ayında 50 bini tatil için akın etmişti. Çinli turistlerdeki bu artışın 2024 yılında 7 kat artarak 350 bini bulması bekleniyor. Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, Çinlilerden büyük bir talep olduğunu işaret etti.

x-127.jpg

ESNAFA BÜYÜK KATKI

Çinli turistlerin kültür turizmi için tercih ettiğini söyleyen Körükçü, İstanbul'da inen turistlerin Çanakkale, Kuşadası, Pamukkale, Antalya, Konya, Kapadokya, Safranbolu ve daha birçok ili dolaşarak müzeleri ziyaret ettiğini paylaştı. Bölge esnafına büyük bir katkıda bulunan Çinli turistler hakkında, "Bir Çinli turistin ortalama bıraktığı gelir 800 ila 1.200 Dolar arasında değişiyor" ifadelerini kullandı.

chinese-tourists-in-st-petersburg-tass-15524738-b.jpg

TURİST SAYISI 1 MİLYONU GEÇECEK

2024 yılının toparlanma yılı olduğunu işaret eden Körükçü, geçtiğimiz yıl Çin, Japonya, Tayvan, Endonezya, Malezya, Tayland, Singapur, Hong Kong, Hindistan, Vietnam ve Filiphinler'den gelen turist sayıısının 475 bin olduğunu söyledi. 2024 yılında turist sayısının 1 milyonun üzerinde çıkması beklediğini söyleyerek, "Sadece paket alıp Türkiye'ye tatil amaçlı gelen kişileri baz alıyoruz" ifadelerini paylaştı. Çin - Türkiye arası seferler artırılarak haftada 7 sefer düzenlendiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN