Netflix Türkiye'den çekiliyor mu? CHP'li Özgür Karabat duyurdu

Netflix Türkiye'den çekiliyor mu? CHP'li Özgür Karabat duyurdu

Netflix Türkiye'den çekiliyor mu? CHP'li Özgür Karabat internetten yayın yapan platformlara Rtük denetimi kararının ardından Netflix'in Türkiye'den çekilme kararı aldığını iddia etti. Netflix'ten ise konu ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. İşte detaylar...

Netflix Türkiye'den çekiliyor mu? Netflix’in Türkiye pazarından çıkacağı ile ilgili iddialar CHP Milletvekili Özgür Karabat'ın attığı tweet sonrası gündeme geldi. Netflix Türkiye'nin önemli bir pazar olduğunu açıklamıştı. Peki son durum ne? İşte detaylar...

Karabat Netflix'in Türkiye'den çekileceği iddialarını şu ifadelerle anlattı:

"Netflix, RTÜK’ün sansüründen dolayı Türkiye’den çekiliyor. “Bir kereden bir şey olmaz” diyen anlayışın uluslararası bir platformun ahlakını sorgulaması gerçekten takdire şayan! AKP, krallıkla yönetilen Katar’da bile olmayan sansür anlayışıyla tarihe geçti!."

İNTERNETTEN YAPILAN YAYINLARA RTÜK DENETİMİ

Netflix başta olmak üzere internet üzerinden yapılan yayınların denetimiyle ilgili 1 Ağustos'ta bir yönetmelik yayınlandı ve buna göre, artık söz konusu platformlar RTÜK'ten lisans almadan bu hizmetleri veremeyecek.

Yayıncı kuruluşlar yıllık gelirlerinin binde 5'ini de her yıl RTÜK'e verecek.

Yayıncı kuruluşlar, RTÜK'ün uygun bulmadığı içerikleri de kataloglarından çıkarmak durumunda kalacak, koruyucu sembol sistemi kullanarak izleyicileri program hizmetlerinin içeriği hakkında sesli veya yazılı olarak bilgilendirmekle de sorumlu olacak. 

 NETFLİX: DÜZENLEMEYİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Yönetmeliğin yayımlanmasının ardından Netflix'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"İnternet yayınlarına yönelik getirilen düzenlemeyi yakından takip ediyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Bu nedenle Türk yetenekleriyle birlikte film ve dizi sektörüne yatırım yapmaya, üyelerimizin bu içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlamaya devam etmek istiyoruz."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN