Nüfus Müdürlüğü’ne 15 TL ödeyen 5 dakikada yapıyor! Belgeye gerek yok! Başvuru yapan alıyor

Nüfus Müdürlüğü’ne 15 TL ödeyen 5 dakikada yapıyor! Belgeye gerek yok! Başvuru yapan alıyor

Nüfus Müdürlüğü kapsamında gerçekleştirilen kimlik kartı ve ehliyet birleştirme işlemleri için yeni düzenleme devreye alındı. Hiçbir belgeye gerek duymaksızın yalnızca 5 dakikalık bir işlem ile süreç tamamlanıyor. Başvuru yapan cebine koyup Nüfus Müdürlüğünden ayrılıyor. İşte tüm detaylar…

Hem kimlik hem de sürücü belgesi için iki ayrı kart kullanma devri geride kaldı. Nüfus Müdürlüğünden 5 dakikada başvuru işlemini tamamlayan yeni kimliğini de cebine koyuyor. 15 TL'lik bir ücret ödemesi ile birlikte ehliyet ve kimlik tek bir kartta birleşiyor. İşte tüm detaylar…

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Kimlik ve ehliyeti birleştirmek isteyen vatandaşlar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü randevu sayfası üzerinden randevu alarak işlemlerini gerçekleştirmektedir. Başvuru için herhangi bir ödeme istenmiyor.

kimlik-cikarmak.jpg

YENİ KİMLİK ÜCRETLERİ NE KADAR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kapsamında geçerli olan ücret tarifesi kapsamına yeni kimlik başvurusu için 37 TL harç bedeli ve son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf gerekmektedir. Yenileme süreci kapsamında eski ehliyet veya kimliğin yanında bulundurulması gerekiyor. Eski ehliyet sahipleri birleştirme işlemine başlamadan önce yeni ehliyet almasına gerek olmaksızın bu süreci yalnızca 15 TL'lik bir ücret ile tamamlamaktadır.

kimlik.jpg

KİMLİKLER NASIL ALINIR?

Başvurular ile birlikte işlemlerini tamamlayan vatandaşlar yeni kimlik ve ehliyet belgelerini adreslerine gönderilen kargo ile teslim almaktadır. Kimlikler gelene kadar geçici kimlik belgesi kullanılmaktadır. Gerçekleştirilen düzenleme kapsamında vatandaşlar her iki kartı da taşıma yükümlülüğünden kurtulmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN