O ilçeler il olmaya hazırlanıyor! AK Parti harekete geçti: İşte o 19 ilçe

O ilçeler il olmaya hazırlanıyor! AK Parti harekete geçti: İşte o 19 ilçe

Seçimlerin ardından çalışmalara hızlı başlayan AK Parti'den flaş hamle geliyor! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" diyerek ilk mesajı vermişti. Bahçeli'nin mesajı sonrası AKP Parti kurmayları harekete geçti. O ilçeler artık il oluyor. Hükümet düğmeye bastı! İşte il olacak 19 ilçe...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür." diyerek hükümete verdiği mesaj yerine ulaştı. Bahçeli'nin güçlü devlet mesajı sonrası düğmeye basan AK Parti'den ilk hamle geldi. O ilçeler il olmaya hazırlanıyor! AK Parti kurmayları düğmeye bastı. 19 ilçe artık il olacak. Peki hangi ilçeler il olacak? İşte merak edilen sorunun cevabı...

ghghgh-2023-06-16t103212-202.jpg

AK PARTİ'DEN FLAŞ HAMLE! O İLÇELER İL OLUYOR

Grup toplantısında önemli başlıklara değinene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 19 yeni il önerisi ile AK Parti'ye ilk mesajını verdi. Bu kriterleri karşılayan 19 ilçe il olacak. NTV'de yer alan habere göre; AK Parti kurmayları 19 ilçenin ilk olması için harekete geçti. Peki il olmak için aranan şartlar neler? İl olmak için o ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gerekiyor. Nüfus, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu, hinterlandı, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu gibi birçok göstergesinin değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun gibi 8 başlıktaki kriterlere uyan yerler il olacak.

hgghgh-68.jpg

YEREL SEÇİMLER SONRASI DÜĞMEYE BASILACAK

Yeni il ve ilçeler için TBMM'den yasa çıkarılması gerekmekte. Düzenlemenin ne zaman çıkacağı belli olmazken kulislerden gelen bilgilere göre Mart 2024'de yapılacak yerel seçimler önce yapılması beklenmiyor. İl ve ilçe olmak isteyen bölgeleri küstürmemek adına sürecin planlamasının mahalli idareler seçimleri sonrasına bırakılmasının daha uygun olacağı ifade ediliyor.

1989 yılında Aksaray ile başlayan ilçelerin il yapılması 1999'a kadar devam etti ve 67 olan il sayısı 81'e çıkmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN