O illere kar yağışı geliyor! Botlar montlar giyilmeden çıkılmasın: İl il takvim açıklandı

O illere kar yağışı geliyor! Botlar montlar giyilmeden çıkılmasın: İl il takvim açıklandı

Son dakika haberi... Nisan ayında etkili olan sağanak yağışlar yerini kar yağışına bırakıyor. Hafta sonuna güneşli bir hava uyanan İstanbullular 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki günler için son dakika uyarısında bulundu. 18 ilde kırmızı kodlu uyarı yapıldı. O illere kar yağışı geliyor! Botsuz montsuz sakın dışarı çıkmayın. Gözü gözü görmeyecek. İşte 8 Nisan (bugün) ve önümüzdeki günler için hava durumu tahmini...

Mart ayında etkili olan sıcak hava dalgası Nisan ayı ile birlikte yerini yağışlı havaya bırakmış durumda. Hafta sonuna güneşli bir hava da uyanan İstanbullular 'İstanbul'a tekrardan kar yağacak mı?' sorusunu araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. 18 il için kırmızı ve sarı kodlu uyarı yapıldı. O illere kar yağışı geliyor! Göz gözü görmeyecek. Botlar ve montlar giyilmeden sakın dışarı çıkmayın. Kar felaketi geliyor. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, (Bolu Hariç) Karadeniz bölgesi, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Edirne, Afyonkarahisar ve Ankara çevreleri ile Konya ve Kahramanmaraş'ın kuzey ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

hghghghg-47.jpg

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi beklene yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde Trabzon’un doğu ilçeleri, Rize, Artvin kıyıları, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş ile Diyarbakır ve Batman'ın kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

YAĞIŞLARIN KUVVETLİ OLACAĞI İLLER

Doğu Anadolu’nun batısı, Kahramanmaraş, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas, Ordu, Giresun, Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri ile Adana ve Osmaniye’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

18 İLDE SARI VE KIRMIZI KODLU UYARI

Adıyaman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Malatya, K.Maraş, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Aksaray, Osmaniye illerine bugün için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bingöl ve Tunceli için ise turuncu kodlu alarm verildi.

ghhghghg-38.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

8 NİSAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h1.png

9 NİSAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h2.png

10 NİSAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h3.png

11 NİSAN 2023 SALI GÜNÜ

h4.png

12 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN