O tarihte maaşlar gözden geçirilecek! Asgari ücrette dahil tüm maaşlara zam geliyor: Zam sonrası asgari ücret 12.000 TL

O tarihte maaşlar gözden geçirilecek! Asgari ücrette dahil tüm maaşlara zam geliyor: Zam sonrası asgari ücret 12.000 TL

2023 yılı ile birlikte başlayan zamlı süreç maaşlara da yansıdı. Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından en düşük emekli maaşlarına zam müjdesi gelmişti. Daha sonrasında asgari ücretliye ve tüm çalışanlara da zam yapılacağı duyuruldu. Seçimlerin yaklaşması ile birlikte zam tarihinin seçimden önce olması bekleniyor. Fakat zam için daha öncesinde tarih verilmişti. İşte tüm detaylar...

2023 ARA ZAM DEĞERLENDİRMESİ?

Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan zam açıklamalarına dair gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. En düşük emekli maaşında yapılan zam ile birlikte asgari ücretlinin de dahil olduğu çalışanlar ve zamdan faydalanamayan emekliler de zam istedi. Sabah Gazetesi'nde yer alan bir haber ile birlikte emekli ve memur zammı için kritik gelişmeler aktarılıyor.

Temmuz ayı ile birlikte maaşlara zam yapılacağı açıklanırken seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte zamların erkene çekilme ihtimali de konuşuluyor. Çalışanlar tarafından yapılan araştırmalar ve hesaplamalar ile maaş zammına dair öngörülerde bulunuyor.

Temmuz ayı ile yapılacağı duyurulan zamların enflasyon verilerine göre yapılacağı açıklanmıştı. 2022 yılında olduğu gibi yüksek olan enflasyon ile mücadele kapsamında yılın başında zam alan maaşlar yılın ortasında yeniden zamlanıyor. Bu şekilde vatandaşın omuzundaki yük de azaltılıyor.

evde-bakim-parasi-sorgulama.jpg

KAMU İŞÇİLERİ İÇİN SON VİRAJ

Kamu işçileri için teklif görüşmeleri devam ediyor. İşçiler taban maaş için 15 bin lira talep ederken kamudan gelen teklif ise 12 bin lira oldu. İşçiler yılın ilk 6 ayı için yine yüzde 45'lik bir zam talep ederken yüzde 40 oranında bir zam teklifi yapıldı. Görüşmeler için son düzlüğe girilmesi sonucunda 1 Mayıs 2023 tarihine kadar anlaşmanın sağlanması bekleniyor.

money.webp

ASGARİ ÜCRET ZAM DEĞERLENDİRMESİ

2023 yılının başında gelen zam ile 8 bin 500 TL olan asgari ücret enflasyon oranına göre artış gösteriyor. 3 aylık açıklanan enflasyon verisi ile yüzde 12'yi geçmesi ile birlikte son 3 enflasyon açıklaması kaldı. Haziran ayı ile birlikte toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu güncel rakamları duyuracak. 10 bin TL ile 11 bin 500 TL arasında asgari ücret bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN