O üç ile kar uyarısı geldi! Meteoroloji duyurdu: 20 santimetre ve üzeri kar bekleniyor

O üç ile kar uyarısı geldi! Meteoroloji duyurdu: 20 santimetre ve üzeri kar bekleniyor

O üç ilde kar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada çığ, don ve buzlanma uyarısında bulundu! Herkes hazırlıklarını yapsın! 20 santimetre ve üzeri kar bekleniyor...

Art arda gelen meteorolojik uyarılara bir yenisi eklendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, Siirt, Şırnak ve Batman illerinde kuvvetli yağış ve yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiği konusunda bir uyarıda bulundu.

CUMA GECE SAATLERİNE KADAR DEVAM EDECEK

5 ilde kar esareti; 1070 köy yolu ulaşıma kapandı - Gündem Haberleri

Yapılan değerlendirmelere göre, bu akşam saatlerinden itibaren etkili olacak yağışların Cuma gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Uyarıda, özellikle belirli bölgelerde yoğun kar yağışı, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Cuma gece saatlerine kadar Batman, Siirt merkez, Baykan, Tillo, Eruh, Kurtalan ve Şırnak’ta merkez, Cizre, Silopi, Güçlükonak, İdil kuvvetli yağmur ve sağanak, Siirt Şirvan, Pervari ve Şırnak’ın doğusunda Uludere, Beytüşşebap bölgesinde yer yer yoğun şekilde 20 santimetre ve üzeri kar yağışı bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı olan kesimlerde buzlanma ve don olayı, karla kaplı yüksek ve dik yamaçlı kesimlerinde çığ tehlikesi ile kuvvetli rüzgarla beraber tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN