Öğrenciler bu üniversiteye gitmek için can atıyor! 3 çeşit yemek 14 TL, ikinci tabak bedava: Zam yok diyerek duyurdu

Öğrenciler bu üniversiteye gitmek için can atıyor! 3 çeşit yemek 14 TL, ikinci tabak bedava: Zam yok diyerek duyurdu

Her öğrenci bu üniversiteye gitmek için can atacak. Tam 3 çeşit yemeği 14 TL ödemek yetmiyormuş gibi bir de 2 tabağı bedavaya alıyorlar. Öğrencilerin cebini yakan zamların ardından o üniversite “zam yok” diyerek müjdeyi duyurdu. İşte öğrencilerin gitmek için beklediği o üniversite…

Son yıllarda yaptığı çalışmalar ile adından söz ettiren Mersin Üniversitesi, öğrenciyi sevindiren bir karara daha imza attı. 3 çeşit yemeğe tam 14 TL'lik fiyat biçen üniversite doymayan öğrenciye de bedava yemek veriyor. Mersin Üniversitesi “yemek bizden menü seçimi sizden” sloganı ile kolları sıvadı. Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Öğrencilere eşlik ettiği yemekte 14 TL olan ücrete zam yapılmayacağını duyurarak doymayan öğrenciye de ücretsiz ek yemek verilebileceğini söyledi.

ÖĞRENCİNİN YÜZÜ DE CEBİ DE GÜLÜYOR

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından başlatılan çalışma doğrultusunda ’yemek bizden menü seçimi sizden’ sloganıyla yeni çalışma hayata geçirildi. Aylık yemek listelerinin bir gün öğrenciler bir günde personel tarafından en çok oy alan menüler olarak seçileceğini belirten rektörlük, yapılan oylama doğrultusunda tavuk, kısır, çorba ve sütlaçtan oluşan öğrencilerin seçtiği menünün yemekhanede öğrencilerle buluştu. Kampanyayı destekleyen Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, yemekhanede öğrencilerle birlikte yemek yiyip sohbet etti. Aynı zamanda 14 TL'lik menüye de zam yapılmayacağı belirtildi.

mersin-universitesi-3.jpg

ÖĞRENCİYE ZAM YOK

1 Ocak itibariyle yemeklerini kendileri tarafından çıkarılmaya başlandığını söyleyen Rektör Yaşar, ilk etapta öğrenci ve personel için 1000 kişilik yemek kapasitesi olduğunu ancak gelinen noktada bu kapasitenin 5.000 öğrenci ve bin personel olarak toplam 6.000 kişiye çıktığını söyledi. Hem ucuz hem de kaliteli bir şekilde hizmet verildiğini ifade eden Yaşar, ayda bir kez öğrenci bir kez de personel tarafından seçilen menülerin yemekhanelerde yer alacağını belirtti. Yaşar, “Gerçekleştirilen anket sonucunda da bugün öğrencilerimizle birlikte bugün buradayız. Bugün onların menüsü. İnşallah bu hizmeti öğrencilerimiz ve personellerimiz için kaliteli ve ucuz şekilde, zam yapmadan sunmaya devam edeceğiz" dedi.

yemekhane-menu-1.jpg

Yemek için öğrencilerin 14 TL personelin ise 37 TL ödediğini belirten Yaşar, bu durumu Ocak ayına kadar sürdürmek için tüm çabayı sarf edeceklerini aktardı.

mersin-universitesi-yemekhane.jpg

İKİNCİ YEMEĞE ÜCRET YOK

Yapılan sistem karşısında olumlu dönüşler aldığını belirten Yaşar, hem ucuz hem de kaliteli bir hizmet verildiğini belirterek öğrencilerin de bu durumdan memnun olduğuna değindi. Üniversite olarak onları kendi evlatları olarak gördüğünün altını çizen Rektör Yaşar, öğrencilerin menüsünü seçerken ikinci bir yemek istekleri olması durumunda da fazladan verilerek ücret talep edilmediğini söyledi.

yemekhane-menu.jpg

Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ekin Kırarslan, "Bugün öğrenci menüsü yemeye geldik, 14 lira ve çok ucuz. Bu bizi memnun etti. Dışarıda bir yemek 100 liradan başlıyor. Bizim için masraflı olduğundan yemekhanede 14 liraya güzel yemek yemek çok daha uygun oluyor" sözlerini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN