Öğrencilere ulaşım desteği! ASHB güzel haberi verdi: Tüm öğrenciler artık ücret ödemeyecek

Öğrencilere ulaşım desteği! ASHB güzel haberi verdi: Tüm öğrenciler artık ücret ödemeyecek

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren güzel haber nihayet verildi! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Öğrencilere ulaşım desteği verilecek! Artık ulaşıma ücret ödemeyeceksiniz...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjdeli haber geldi. İlköğretim, ortaöğretim ve yükseköğrenim öğrencilerine ulaşım desteği verilecek! Bu sayede öğrenciler artık ulaşıma para ödemeyecek. Peki kimler yararlanabilecek? Ulaşım desteğinden faydalanma şartı neler? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA DEVAM EDECEK

erw.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, farklı illerde eğitim gören öğrencilere yönelik ulaşım desteği programının yeni eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini açıkladı.

750 TL ULAŞIM DESTEĞİ

23.jpg

Bakan Göktaş, "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz" diyerek, Aralık ayında başlatılan bu destek programını şu sözlerle açıkladı:

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz ulaşım desteği'miz bu eğitim-öğretim döneminde de sürecek. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz. Öğrencilerimize 2023 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 750 TL olurken, şu ana kadar 10 milyon TL'lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz ulaşım desteğimizden 58 bini aşkın öğrenci yararlandı."

Bakan Göktaş, ulaşım desteği ile öğrencilere ve ailelerine sağlanan destek hakkında şunları söyledi:

"Bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her bir ferdine ulaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacağız"

DESTEK PROGRAMINA NASIL BAŞVURULUR?

ogrencilere-ulasim-destegi.jpg

Destek programına başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgâh adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılması gerektiğini hatırlatan Bakan Göktaş, bu yardımın öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaştırmak için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN