Öğrencilere ve velilere iyi haber! Kar tatili haberleri peş peşe geliyor

Öğrencilere ve velilere iyi haber! Kar tatili haberleri peş peşe geliyor

Öğrenci ve velilere sevindiren haber geldi. Türkiye'nin dört bir yanında etkisini sürdüren sağanak yağış, kar ve fırtına bazı şehirlerde okulları tatil etti. Zonguldak, Düzce, Bolu derken birçok şehirden tatil haberleri de peş peşe geldi. İşte okulların tatil olduğu o şehirler…

9 günlük ara tatilin ardından okula kavuşmak için bekleyen öğrenciler bu kez de kar engeline takıldı. Yurt genelinde görülen olumsuz hava şartları nedeniyle bazı şehirlerde okulların tatil edildiği haberleri de gelmeye başladı. İşte okulların tatil olduğu o şehirler…

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'da görülen olumsuz hava şartları da okulların tatil olmasına neden oldu. İstanbul'un Şile ilçesinde 20 Kasım 2023 pazartesi günü ilk ve orta dereceli öğretime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Şile'de kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik rahatsızlığı bulunan çalışanların da 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacağı belirtildi.

kar-tatil.jpg

ZONGULDAK'TA EĞİTİMİ ARA

Batı Karadeniz'de etkisini sürdüren şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkilerken bir tatil haberi de Zonguldak'tan geldi. Fırtına nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 20 Kasım 2023 Pazartesi günü resmi/özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarına tatil edildiği bildirildi. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik rahatsızlığı bulunan çalışanların da 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacağı belirtildi.

kuvvetli-ruzgar-1.jpg

BOLU'DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bolu'da görülen olumsuz hava şartları nedeniyle Eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklama doğrultusunda ilgilenin de olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 tarihinde resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarına bir gün süreyle ara verildiği bildirildi. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik rahatsızlığı bulunan çalışanların da 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacağı belirtildi. Bolu belediye başkanı Tanju Özcan sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda "Değerli öğretmenlerim, değerli öğrenci kardeşlerim, Bolu’da yarın (Pazartesi) okullar tatil. Hadi yine iyisiniz" ifadelerine yer verdi.

kuvvetli-kar.jpg

AKÇAKOCA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde görülen sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken birçok ev ve iş yerinin de zarar gördüğü belirtildi. Su baskını, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü ilçede gün süreyle eğitime ara verildiği belirtildi. Kaymakamlık, "İlçemiz genelinde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

kuvvetli-ruzgar.jpg

Düzce'nin Yığılca ilçesinde de 20 kasım pazartesi günü Okulların tatil edildiği belirtildi. Yığılca Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle karayolunda oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yakalanabilecek sorunlar işaret edilerek öğrencilerin güvenliği için eğitime ara verildiği bildirildi. Kaymakamlık tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“İlçemiz genelinde, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve kara yollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar sebebiyle, öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında; 20 Kasım 2023 Pazartesi günü (1) bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 20 Kasım Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır”

kar-yagisi.jpg

SAKARYA'DA KAR ENGELİNE TAKILDI

Sakarya'nın Hendek ilçesinde görülen olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu. Valilik tarafından yapılan açıklama doğrultusunda yüksek mahallelerde görülen olumsuz hava şartları ve kar yağışı Dikmen, Aksu, Kurtuluş Karadere, Sümbüllü Kırktepe, Bakacak, Pazarcık, Eskibıçkı, Dededüzü, Bıçkatik, Hicriye, Muradiye, Akçayır, Esentepe, Harmantepe mahallelerinde taşımalı eğitimi 1 gün ara verildi aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN