Öğrenciye özgürlük öğretmene önlük

Öğrenciye özgürlük öğretmene önlük

Türkiye’de öğrencilere okulda tek tip önlük uygulaması kaldırıldı ancak önlüğü artık öğretmenler giyecek. Pilot uygulama İstanbul’da başladı. Projeyi anlatan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Önlük yalnızca bir kıyafet değil ustalık simgesi” dedi. Bakan Selçuk, üç ayrı tasarımla hazırlanan önlüklerin kullanımının zorunlu olmadığını vurguladı.

KENAN BUTAKIN 

Milli Eğitim Bakanlığı, 2012 yılında öğrenciler için kaldırılan önlük zorunluluğundan 7 yıl sonra dikkat çeken bir uygulamaya gitti. Düzenlemeyle öğretmenler için önlükler tasarlandı. Bakanlığın başlattığı uygulama ile dünyaca ünlü Türk modacılar Ayşe ve Ece Ege,  bir erkek modeli, iki farklı kesimde de kadın modeli olmak üzere yeni önlükler tasarladı. Önlükler, İstanbul’daki birçok okulda görev yapan öğretmenler tarafından birinci dönem denecek ve alınan geri dönüşlere göre tasarım üzerinde revizyonlar yapılarak ikinci döneme hazır hale getirilecek. Uygulamayı dün düzenlenen programda anlatan Bakan Ziya Selçuk “Bir yıl önce Türkiye’nin eğitim vizyonunu ortaya koyduğumuzda, ‘yenilikten’ bahsetmiştik. Biz bakanlık olarak, eğitimde, bilimde, sanatta, teknolojide yeniliği üzerimize aldık, vazife olarak giyindik. Şimdi de yeni öğretmen önlüklerimizle, sınıfta, okulda, tasarım beceri atölyelerindeyiz” dedi.  

1 yıldır “1 milyon öğretmen 1 milyon fikir” projesi ile öğretmenlerin fikirlerini aldıklarını vurgulayan Selçuk “Önlük sadece bir kıyafet değildir. Ustalığın simgesidir. Olmuşluğun, muktedirliğin, muvaffakiyetin simgesidir. İşe başlamış olmanın, çalışıyor olmanın, kolları sıvamanın, karşıdan görüldüğünde sorunları çözecek kişinin geliyor olduğunun, ben buradayım, bilgimle, tecrübemle, deneyim ve yeteneklerimle buradayım demenin temsilidir. Mesleğin güçlü temsiliyetidir” ifadelerini kullandı. Önlüklerin tasarım sürecinde öğretmenler ile fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Selçuk, şöyle devam etti: “Tüm öğretmenlerin kullanımına yönelik bir zorunluğun olmadığını da sözlerine ekleyen Selçuk, “Sadece isteyen, ihtiyaç duyan, giymek isterim, diyen öğretmenlerimiz için bir seçenek sunduk. İstanbul ilk pilotlamayı gerçekleştireceğimiz ilimiz, birinci dönem bitimine kadar bu pilot çalışma devam edecek,  numune önlüklerimizin denemeleri pilot okullarımızda yapılacak, kendilerinden talep gelmesi durumunda önlüklerimizde revizyonlar yapılıp ikinci döneme hazır hale getirilecek.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN