Öğretmen Fatma Nur Çelik’in öldürüldüğü saldırı davasında yeni gelişme

Öğretmen Fatma Nur Çelik’in öldürüldüğü saldırı davasında yeni gelişme

Çekmeköy’de biyoloji öğretmeni Fatma Nur Çelik’i bıçaklayarak öldüren, 2 öğretmen ile bir öğrenciyi de yaralayan Furkan Samet Bakalım’ın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin sürmesine karar verirken, dosyanın esas hakkındaki mütalaa için savcılığa gönderilmesine hükmederek duruşmayı 18 Haziran’a erteledi.

İstanbul Çekmeköy’de Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmen Fatma Nur Çelik’in hayatını kaybettiği bıçaklı saldırıya ilişkin davada yeni duruşma görüldü.

Olay, 2 Mart tarihinde saat 11.00 sıralarında Çekmeköy ilçesindeki Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Furkan Samet Bakalım (17), öğrenci arkadaşı S.K. (15) ve öğretmenler Fatma Nur Çelik (44) ve Z.A.’yı bıçakladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan 3 kişi, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan öğretmen Fatma Nur Çelik, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken diğer yaralı öğretmen ve öğrenci ise hastanede tedavi altına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren Furkan Samet Bakalım olay yerinde gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anadolu 2. Çocuk Ağır Mahkemesindeki duruşmada, müşteki avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim-İş Sendikası’nın avukatları ile Çelik’in ailesi ve bir müşteki hazır bulundu. Sanık Furkan Samet Bakalım ise duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, Furkan Samet Bakalım’ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmaya gelmeyen tanıkların beyanlarının alınmasından vazgeçilmesine karar verdi. Sanık Furkan Samet Bakalım’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, dosyanın esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderilmesini kararlaştırarak, duruşmayı 18 Haziran’a erteledi.

126 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Hazırlanan iddianamede, öğretmen Çelik’i öldürüp 3 kişiyi de yaralayan sanığın, ’kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kadına karşı tasarlayarak canavarca hisle öldürme’, ’çocuğa karşı tasarlayarak canavarca hisle öldürmeye teşebbüs’ ve ’kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak canavarca hisle öldürmeye teşebbüs’ suçlarından toplamda 126 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN