Öğretmenlerin aşılama süreci durdu, İstanbul'da 92 eğitimci vefat etti

Öğretmenlerin aşılama süreci durdu, İstanbul'da 92 eğitimci vefat etti

Türkiye'nin normalleşme sürecine geçmesine sayılı günler kala, en çok merak edilen konuların başında da yüz yüze eğitime nasıl geçileceği yer alıyor. 1 milyon 100 binden fazla öğretmenden sadece yüzde 20'sinin aşılanabilmesi kafaları karıştırdı. Geçtiğimiz nisan ayından bugüne kadar sadece İstanbul'da 92 öğretmenin Kovid nedeniyle hayatını kaybetmesi endişelendirdi. Uzmanlar öğretmenlerin tamamının aşılanmadan yüz yüze eğitime geçilmesinin büyük risk olduğunu belirtiyor.

Türkiye'de 29 Nisan'da başlayan 17 günlük tam kapanma 17 Mayıs'ta sona erecek. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve tam kapanma nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitime de 17 Mayıs'ta geri dönülmesi planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, aşılama süreci sayesinde yüz yüze eğitimde bir tehlike olmadığını, okulların da aldıkları önlemler ile yüz yüze eğitime “zaten hazır” olduğunu söylese de, gelinen noktada aşılama süreci öğretmenler için ilerlemedi. 

1 MİLYONU AŞKIN ÖĞRETMENDEN SADECE YÜZDE 20'Sİ AŞILANDI

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, bugüne kadar 1 milyon 117 bin öğretmenin sadece yaklaşık yüzde 20'si aşıya erişebildiğini açıkladı. Üstelik ikinci dozu tamamlanan öğretmen sayısının kaç olduğunun bilinmediğini de belirten Karabıyık sözlerine şöyle devam etti:

"Öğretmenlerin aşılanması şubat ayından bugüne tamamlanamamışken, önce 1,5 milyon doz BioNTech aşısının öğretmenlere uygulanacağı söylendi; Bakan Selçuk ise Ramazan ayında 425 bin öğretmenimize daha randevu açıldığını “müjdeledi” ancak bu sözün ne kadar tutulduğunu da bilmiyoruz."

İSTANBUL'DA 1 YILDA VEFAT EDEN EĞİTİMCİ SAYISI ARTTI

Öğretmen aşıları bir bilinmezlik olarak devam ederken, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün son dönemde vefat eden eğitimciler için yayımladığı taziye mesajlarında dikkat çekici bir artış söz konusu. 

Eğitim-İş Genel Özlük Hukuk Sekreteri Maksut Balmuk, İstanbul'da 2018-2019 eğitim öğretim yılında 17 olan vefat eden eğitimci sayısının, 24 Mart 2020-5 Mayıs 2021 tarihleri arasında 92’ye yükseldiğini açıkladı.

İl Milli Eğitim'in taziye mesajları üzerinden çalışma yapan Balmuk, müdürlüğün uzun süredir vefat eden eğitimciler için internet sitesi üzerinden taziye mesajı yayımladığına dikkat çekerek, 'son dönemde sitenin haberler bölümünü taziye mesajlarının doldurduğunu' ifade etti. Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre Balmuk, İl Milli Eğitim'in paylaşımlarıyla pandemi öncesi ve pandemi döneminin kıyaslanabileceğine işaret etti.

YILLARA GÖRE VEFAT SAYISI

Balmuk, verileri hem eğitim öğretim yıllarına hem de pandemi dönemine göre derledi. Buna göre;

  • İstanbul’da, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başladığı 1 Eylül 2018 ile 5 Mayıs 2019 arasında 17,
     
  • 2019-2020 eğitim öğretim yılının başladığı 1 Eylül 2019 ile 5 Mayıs 2020 arasında 16,
     
  • 2020-2021 eğitim öğretim yılının başladığı 1 Eylül 2020 ile 5 Mayıs 2021 arasında 73,
     
  • Covid-19 salgınının başlangıcı odak alındığında ise 24 Mart 2020 ile 5 Mayıs 2021 arasında İstanbul’da 92 eğitimci vefat etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN