Okul bahçesinde öyle bir şey keşfetti ki bilim dünyası ayağa kalktı! Meğer yıllardır burnunun dibindeymiş

Okul bahçesinde öyle bir şey keşfetti ki bilim dünyası ayağa kalktı! Meğer yıllardır burnunun dibindeymiş

Lisans eğitimini biyoloji üzerine almayı hedefleyen ve bu alana ilgi alaka gösteren lise öğrencisi, okulunun bahçesinde yeni bir haşere türü keşfedince bilimsel dergiye konu oldu. İşte detaylar...

İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi 9. sınıf öğrencisi Fikret Arda Düzgünses, okulun bahçesinde bugüne kadar kaydı bulunmayan bir örümcek türü keşfetti.

Okulunda 'karınca uzmanı' olarak tanınan Arda Düzgünses'in konuyla ilgili yazdığı bilimsel makale, Munis Entomology & Zoology dergisinin bu yılki ilk sayısında yayımlandı.

arda-duzgunses-orumcek-1.jpg

AVLARINI ZIPLAYARAK YAKALIYOR

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, keşfettiği örümcek türü hakkında bilgi veren Arda Düzgünses, şunları söyledi:

"Bilimsel ismi 'heliophanus apiatus' olan sıçrayan örümcek türü, avlarını zıplayıp yakalıyor. Türün çarpıcı bir özelliği ise siyah bedeninin üstünde oldukça dikkat çeken genellikle beyaz olan benekleri. Türkiye'de bulmadan önce genellikle Batı Avrupa ve yakınlarında dağılım göstermekle birlikte ABD'de San Francisco ve çevresine yerleşmişti."

arda-duzgunses-orumcek-0.jpg

EN BÜYÜK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Küçüklüğünden beri eklem bacaklılara meraklı olduğunu, boş zamanlarımda doğal alanlara giderek gözlem yaptığını belirten Arda Düzgünses, "Eğitimimi biyoloji odaklı almayı ve karıncalar üzerine araştırmalar gerçekleştirmeyi umuyorum. Bilim için yeni bir karınca türü bulmak ise bu alandaki en büyük hayallerimden biri" dedi.

arda-duzgunses-orumcek-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN