On binlerce ailenin beklediği açıklama geldi! Af geliyor mu? Adalet Bakanı resmen duyurdu

On binlerce ailenin beklediği açıklama geldi! Af geliyor mu? Adalet Bakanı resmen duyurdu

On binlerce ailenin merakla beklediği açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Af geliyor mu? sorusunun yanıtını veren Tunç, tüm detayları TV 100’de katıldığı canlı yayında anlattı. İşte Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un o açıklamaları…

TV100’de gerçekleştirilen yayında önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kader mahkumlarının merakla beklediği af geliyor mu? sorusunun yanıtını verdi. 8. Yargı Paketi hakkında konuşmalar devam ederken CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın da yönlendirdiği soruya yanıt Bakan Tunç’tan geldi.

KADER MAHKUMLARINA AF GELİYOR MU?

TV100’de gerçekleştirilen canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, terör, uyuşturucu, taciz ve tecavüz ile birlikte cinsel istismar ve benzer suçlar haricindeki kader mahkumlarına herhangi bir af durumu olup olmadığı sorusuna yanıt verdi.

cezaevi-tutuklu.jpg

Ceza İnfaz Kanunu'nda önceki yargı reformu strateji belgeleri kapsamında önemli düzenlemeler yapıldığını ifade eden Yılmaz Tunç, özellikle terör suçları, cinsel suçlar, kasten öldürme ve uyuşturucu suçları hariç tutularak koşullu salıverme süreçlerinin uygulandığını belirtti.

Koşullu salıverme süresinin üçte ikiden 1/2'ye düşürüldüğünü ifade eden Bakan Tunç, bu konuda lehe düzenleme yapıldığının altını çizdim. Pandemi nedeniyle ve pandemi sürecinde açık cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların izne çıkarılması konusunda düzenlemeler yapıldığını ifade eden Yılmaz Tunç, bu süreçten çok sayıda hükümlünün yararlandığını aktardı.

yilmaz-tunc.jpg

BAKAN TUNÇ RESMEN DUYURDU

Pandemi süresi uzadıkça bu sürelerde de uzatılmaya gidildiğini aktaran Yılmaz Tunç, bu kişilerin bir süre sonra topluma alıştığı için işe girdiği ve bir kısmının da öğrenci olarak hayatına devam ettiğini belirtti. Bu kapsamda denetimli serbestlik süresini 5 yıla kadar uzattıklarını aktaran Tunç, bu süreçte lehe düzenleme yapıldığını belirterek ilerleyen süreçte herhangi bir düzenlemenin söz konusu olmadığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN