Oradan geçen bu sudan içmeden gitmiyor! Şifası dilden dile dolanıyor: Şeker hastaları akın akın o sudan içmek için geliyor

O şehirden geçen resmen bu suyu içmeden gitmiyor. Şifası dilden dile dolanırken şeker hastaları resmen akın akın o su için yola çıkıyor. Bedava olan bu suyu bulan bir yandan da bidon bidon dolduruyor. İşte detaylar…

Ülkemizde bulunan bazı doğal kaynak suları içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde insanlara fayda sağlıyor. Birbirinden farklı birçok hastalığa iyi gelen bu sular vatandaşlar tarafından ilgi görürken yeni keşfedilen bir doğal su kaynağı şeker hastalarına şifa olmasıyla gündeme geldi. Bunu duyan vatandaşlar akın akın bu suyun olduğu bölgeye giderken doğanın bu bedava nimetinden faydalanıyor.

yeni-proje-66.jpg

ÇEŞMEDEN ŞİFA AKIYOR

Bursa’nın İznik ilçesindeki Karatekin köyünde, yeni bir doğal kaynak suyu keşfedildi. Bu bölgenin çeşmelerinden akan suyun şeker hastalığına iyi geldiği gündeme gelirken bunu duyan yüzlerce vatandaş sırf bu sudan alabilmek için yola çıkıyor.

İznik ilçesinin Karatekin Mahallesi’nde dağların eteklerinden gelen bu şifalı su özellikle de şeker hastaları tarafından rağbet görürken ortalama 500 kişinin yaşadığı mahallede yıllardır hiç kimse de şeker hastalığına rastlanılmadığı biliniyor. Köylülerin şeker hastalığına yakalanmamasındaki temel nedenin çeşmelerden akan doğal su olduğu düşünülüyor.

yeni-proje-67.jpg

YÜKSEK MİKTARDA BOR İÇERİYOR

Suya yapılan tahliller neticesinde bor miktarının fazla olduğu öğrenilirken söz konusu mahallede yaşayan vatandaşlar mahallenin merkezinden ya da cami şadırvanı ondan su dolduruyor. Öte yandan dileyen vatandaş köyün camisine yardımda bulunabiliyor.

Türkiye'nin neredeyse her tarafından ziyaretçi akınına uğrayan bu bölgede bazı vatandaşlar bidon bidon su doldurup kendi şehirlerine götürüyor.

Su için Yalova’dan gelen bir kişi, "Sosyal medyadan birkaç kez duydum geldim. Bu ikinci kez gelişimiz buraya. Ben suyu alıp Antalya’ya götürmüştüm. Bu suyu içenler fayda gördüklerini söylüyorlar” dedi.