Ormanda buldu en yakın arkadaşı oldu! Omzundan bir an olsun ayrılmıyor

Ormanda buldu en yakın arkadaşı oldu! Omzundan bir an olsun ayrılmıyor

Çanakkale Ayvacık'ta orman kesim alanında ölmek üzereyken bulunan minik bir sincap, hayatını kurtaran bıçak ustası Murat Övül’ün gölgesi oldu. "Dadam" adı verilen sevimli sincap, sahibinin omzundan inmeden markete, kahveye gidiyor, atölyede bıçak yapımına eşlik ediyor.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki bıçak ustası Murat Övül ile "Dadam" ismini verdiği sincabının bağları, alışılmışın dışındaki bir dostluğa dönüştü. Yaklaşık 4,5 ay önce ormanda bitkin halde bulunan ve o günden beri Övül’ün yanından bir saniye bile ayrılmayan yavru sincap, mahallenin de ilgi odağı haline geldi. Bıçak tezgahında çalışırken bile ustanın omzunda duran Dadam, sadece bir evcil hayvan değil, Övül’ün en sadık yol arkadaşı oldu.

ÖLÜMÜN KIYISINDAN BIÇAK USTASININ OMZUNA

Murat Övül, henüz 15 günlükken ağaç kesimi yapılan bir alanda annesiz ve savunmasız halde bulduğu sincabı kaderine terk edemedi. Evine götürdüğü minik yavruyu keçi sütü ve sıcak bir kutu içerisinde adeta bir bebek gibi büyüten Övül, aralarındaki bağın zamanla anne-çocuk ilişkisine dönüştüğünü belirtti. Kuş besleme tecrübesi sayesinde Dadam’ı hayatta tutmayı başaran usta, bugünlerde nereye gitse omuzunda "canlı bir aksesuar" ile dolaşıyor.

murat-ovul-ile-dadam.jpg

AYVACIK’IN SEVİMLİ MASKOTU

Yörede küçük çocuklara hitap edilen "Dada" kelimesinden esinlenerek isimlendirilen sincap, kısa sürede Ayvacık halkının sevgilisi oldu. Murat Övül ile birlikte kahvehaneye, markete ve esnaf ziyaretlerine giden Dadam, çevredeki vatandaşların fındık ve fıstık ikramlarıyla karşılanıyor. Temizliği ve sevimliliğiyle dikkat çeken hayvancık, Antep fıstığı ve badem gibi lezzetleri ise hiçbir şeye değişmiyor.

murat-ovul-dadam.jpg

DOĞAYA DÖNMEK İSTEMEYEN SADIK DOST

Murat Övül, Dadam’ı birkaç kez doğal ortamına salmayı denediğini ancak her seferinde başarısız olduğunu ifade etti. Ağaca çıksa dahi birkaç dakika sonra hızla sahibine geri dönen sincabın bu bağlılığı, Övül’ü hem mutlu ediyor hem de düşündürüyor. Yaz aylarında bir deneme daha yapacağını belirten bıçak ustası, "Ona çok alıştım, gitmesi benim için zor olacak ama o beni annesi olarak görüyor" diyerek aralarındaki kopmaz bağı özetliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN