Ormanlar her gün yanıyor... 5 ilde alevler yükseldi

Yurt genelinde yaşanan yangınlar ormanlık alanları ve otluk arazileri adeta küle döndürüyor. İstanbul, Edirne, Balıkesir, İzmir ve Kütahya'da çıkan orman yangınları kontrol altına alınırken yetkililer soğutma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Yetkililer orman yangınlarını önlemek için halkın bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparken bir yandan da çıkan yangınların ağır bilançosu altında eziliyor. Öte yandan bugün İstanbul'un göbeğinde çıkan orman yangınına kundaklama iddiası da gündemde. Ekipler çıkan yangınlara ilişkin soruşturma yürüttüklerini belirtti.

KÜTAHYA'DAKİ YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

Kütahya’da merkeze bağlı Kozluca ve Ortaca köyleri arasında kalan ormanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Ekipler havadan ve karadan alevleri söndürmek için çalışmalara başladı. Saatler süren müdahale sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yetkililer bölgede soğutma çalışmalarını yürüttüğünü belirtti.

İhbar üzerine harekete geçen Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına havadan helikopterle, karadan ise arazözlerle müdahale ederek alevleri söndürmek için çalışma başlattı.

5 HELİKOPTER 2 UÇAKLA MÜDAHALE EDİLDİ

İzmir'in Selçuk ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

yeni-proje-38.jpg
İzmir yangını havadan görüntüsü

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BİLİNMİYOR

Barutçu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine, bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 5 helikopter, 18 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE KORKUTAN ORMAN YANGINI

İstanbul'un göbeğinde çıkan orman yangınları Sultangazi ilçesinde yaşayanları korkuttu. Sultangazi Kent Ormanı'nda bir anda yangın çıktı.

Havadan da müdahale edilen yangın kontrol altına alınırken, yangını cep telefonu ile görüntüleyen bir vatandaşın kamerasına, yangının çıktığı bölgeden kaçan iki kişi de yansıdı.

KUNDAKLAMA İDDİASI

Görüntülerde hızla olay yerinden kaçmaya çalışan iki kişinin ormanı yaktıktan sonra kaçtıkları iddia edildi. Sultangazi Kent Ormanı'nda 15.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanları görenler itfaiye ekiplerine haber verdi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul'un birçok noktasından görülen yangına havadan da müdahale edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışması sürüyor.

yeni-proje-40.jpg

Edirne’de çıkan anız yangını rüzgarında etkisiyle büyümesinin ardından yakın alanda bulunan okul ve otoparka ulaşmadan itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürüldü.

AĞAÇLAR KÜLE DÖNÜŞTÜ

Edinilen bilgiye göre, hasadı yapılan ürünlerin bulunduğu tarlada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Anız yangının büyümesiyle alevler çevredeki ağaçlara sirayet etti. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını itfaiye ekipleri söndürmek için büyük çaba harcadı. Yangın, yakın alanda bulunan okula ve otoparka sıçramadan ekipler tarafından söndürüldü. Jandarma ekipleri yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlattı.

BALIKESİR'DE ALEVLERE TESLİM

Balıkesir'in Balya ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin saatler süren müdahalesi sonunda kontrol altına alındı.

Balya ilçesi Kadıköy kırsal mahallesinde bugün 14.30 sularında çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi ve etkin mücadele sonucunda alevler kontrol altına alındı. Ekipler bölgede soğutma çalışmalarını tüm sürdürüyor.