Yangınlar bitmek bilmiyor... 6 ilde alevler yükseldi

Yangınlar bitmek bilmiyor... 6 ilde alevler yükseldi

Yurt genelinde yaşanan yangınlar ormanlık alanları ve otluk arazileri adeta küle çeviriyor. Çevreye verilen zarar sonrasında çıkan bilanço bölge halkını etkiliyor. Sinop, Muğla, Bitlis ve Isparta'daki yangınlar kontrol altına alınırken Bursa'daki orman yangınına müdahale devam ediyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve ormanlık arazilere bırakılan çöplerden çıkan kıvılcımlar alevlerin yükselmesine neden oluyor. Yetkililer halkın bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparken bir yandan da çıkan yangınların ağır bilançosu altında eziliyor.

Bu kez 6 ili saran alevler bölge halkını korkuttu. Bazı illerde meydana gelen yangınlar çiftçilerin arazilerini de adeta küle çevirdi.

yeni-proje-32.jpg
Sinop'ta meydana gelen yangın

AĞAÇLARA SIÇRAYAN YANGIN FELAKETİ GETİRDİ

Sinop’ta çıkan orman yangınında yaklaşık 10 dönümlük alan yanarak zarar gördü. Yangın, 13.00 saatlerinde Ordu Köyü Mahallesi Toyluk mevkiinde meydana geldi. Ömer Güdük, isimli vatandaşın kurumuş otları yakmak istemesi üzerine yangın bir anda defne ağaçlarına sıçradı.

yeni-proje-33.jpg
Sinop yangını müdahale

Aniden büyüyen yangına olay yerine gelen Sinop Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yangın, yaklaşık 1 saat içinde söndürüldü.

yeni-proje-34.jpg

Çıkan yangında irili ufaklı olmak üzere yaklaşık 400 ağacın yandığı belirtilirken yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

MUĞLA NEREDEYSE HER GÜN YANIYOR

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü. Karaca Mahallesi'ndeki Karacahisar mevkisi Tuzla ve Longöz koyu arasındaki ormanlık alanda yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

yeni-proje-35.jpg
Muğla'da ormanlık arazide yangın

İhbar üzerine bölgeye 5 helikopter, 3 uçak, 10 arazöz, 5 su tankeri ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Karadan ulaşımın olmadığı bölgede ekipler yol açtı.

yeni-proje-36.jpg
Yangının çıkış noktası

Yangında 1 hektar alan zarar gördü.

yeni-proje-37.jpg
Yangına havadan müdahale etkili oldu

BODRUM'DA 3 DÖNÜM ALAN YANDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan yangında 3 dönüm alan zarar gördü. Konacık Mahallesi yeni Devlet Hastanesi mevkisindeki makilik alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

yeni-proje-38.jpg
Makilik alan siyaha büründü

İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında 3 dönüm alan zarar gördü.

yeni-proje-39.jpg
Ekiplerin müdahalesi​​​

12 HEKTAR ADETA KÜLE DÖNDÜ

Bitlis'te çıkan örtü yangınında 12 hektarlık alanda zarar oluştu. Yumurtatepe köyü mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

yeni-proje-41.jpg

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ve Bitlis Belediyesi ekiplerince kontrol altına alındı. Yangında 12 hektarlık alan zarar gördü.

yeni-proje-40.jpg
Dağın yamacı siyaha büründü

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan açıklamada, alanda soğutma işlemi yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Alanda yabani otlar ve çoğunlukta geven yandı. 50 yangın söndürme işçisiyle yangına müdahale edildi. Yangın kontrol altına alındı ancak bir daha çıkmaması için soğutma faaliyetleri devam ediyor. Yangının çıkış nedeni ise hem personelimiz hem de emniyet güçleri tarafından araştırılmakta." bilgisi paylaşıldı.

BURSA'DAKİ YANGIN DEVAM EDİYOR

Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alınmasına çalışılıyor. Bursa kent merkezi ile Mudanya arasında tepelik alanda kırsal Göynüklü Mahallesi yakınında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine bu alana Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, dumanı Bursa kent merkezine doğru geniş bir bölgeye yayılan yangını kontrol altına almak için çalışmasını sürdürüyor.

8-001.jpg

ISPARTA'DA DA ALEVLER YÜKSELDİ

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde, bahçe temizliği sırasında çıkan orman yangını kısa sürede söndürüldü. Yangın, Bağören köyü yakınlarında meydana geldi ve bahçe temizliği sırasında yakılan ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu oluştu.

Hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunuldu ve bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. 7 arazözle yapılan müdahale sonrasında yangın büyümeden kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olan bahçe sahibi hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN