Ormanlardan sepetle toplayıp parayı kırıyorlar! Kilosu 250 lira... Sıfır sermayeyle binlerce lirayı cebe indiriyorlar

Ormanlardan sepetle toplayıp parayı kırıyorlar! Kilosu 250 lira... Sıfır sermayeyle binlerce lirayı cebe indiriyorlar

Ormanlardan sepet sepet topluyorlar! Toplayan parayı kırıyor! Kilosu 250 liradan satılıyor! Elinde olan mutluluktan dört köşe oluyor! Sıfır sermayeyle binlerce lirayı cebe indiriyorlar... İşte ayrıntılar...

Türkiye genelindeki kestane rekoltesinin yaklaşık 60 bin ton olduğu açıklandı. İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, bu yıl kestane şeker üreticilerinin kilosunu 60 ile 80 lira arasında alacaklarını belirtti. Pazar tezgahlarında satılan kestanelerin kilosunun ise yaklaşık 250 lira olduğu ifade edildi.

KESTANE MİKTARI AZALDI

thumbs-b-c-29e8ed565ee8dd71e64e4e9544d7d14f.jpg

Bursa merkezli faaliyet gösteren İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, yılda yaklaşık 3 bin ton kestane aldıklarını belirterek, Türkiye'nin kestane rekoltesinin 60 bin ton civarında olduğunu açıkladı. Akgün, Bursa'da ise 2 bin ton civarında kestane üretildiğini ve bu yıl dölleme nedeniyle kestane miktarının azaldığını dile getirdi. Ege Bölgesi'nde de kestanelerin az olduğunu ancak büyük boyutlu olduğunu vurguladı.

Kardelen Kestane Şekeri olarak yıllık 400 ton kestane alarak işlediklerini belirten Akgün, kestanelerin soyulup işlendikten sonra derin donduruculara koyularak muhafaza edildiğini söyledi.

KESTANE HASADI BAŞLADI

vyy40ehe80otq70ia2265g.webp

Akgün, Bursa'nın kestane şekerinin coğrafi işaretini aldığını ve Avrupa'dan da bu işareti almak için başvuruda bulunduklarını ifade etti. Ayrıca Marmara bölgesindeki kestanelerin 15 Eylül tarihinden itibaren ağaçlardan dökülmeye başladığını ve Bursa, Balıkesir ve Yalova'da bu dönemde kestane toplamanın başladığını aktardı.

Kestanelerin toplama sürecini de anlatan Akgün, toplanan kestanelerin kuyulara gömülerek 1 ay boyunca çürümesinin beklediğini belirtti. 15 Kasım'da kuyulardan çıkarılan kozakların dövme makinelerinden geçirilerek Nisan'a kadar depolarda saklandığını ekledi.

KİLOSU 80 LİRAYA SATILACAK

Geçtiğimiz yıl kilosunu 50 ile 60 liradan aldıklarını hatırlatan Akgün, bu yıl da 60 ile 80 lira arasında alım yapılmasını umduklarını söyledi.

Piyasada satılan kestane şekerine dikkat çeken Akgün, çikolata kaplı kestane şekerlerinin içeriğine un, nişasta, kuru fasulye veya patates gibi ek maddeler konularak satılabileceğine dikkat çekti. Tüketicilerden içindekiler kısmına dikkat etmelerini ve ucuz ürünlerde şurup miktarının fazla olabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN