Otellere gelen zamdan sonra herkes ona koştu! Tatil yapmak isteyenlere en uygun seçenek! Günlük o fiyata kiralanabiliyor

Otellere gelen zamdan sonra herkes ona koştu! Tatil yapmak isteyenlere en uygun seçenek! Günlük o fiyata kiralanabiliyor

Yaklaşık 3 yıldır devam eden Koronavirüs pandemisi vatandaşları daha izole bir tatil anlayışına iterken yeni yılda pek çok kalemde yaşanan fiyat artışı vatandaşları farklı alternatiflere itti.

Yeni yılda asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarında yaşanan zamların ardından gıdadan akaryakıta birçok hizmette fiyat artışı yaşandı. Yeni yılda neredeyse her kalemde hayata geçirilen 'zam furyası' şimdiden asgari ücreti eritirken zamlar konaklama hizmetini de vurdu.

Yeni yılda pek çok kalemde yaşanan zamların ardından otel ve pansiyon ücretlerinde hızlı bir artış yaşanırken vatandaşlar karavanlara yöneldi. Son yıllarda hem pandeminin etkisiyle insanların daha izole bir tatil yapma isteği hem de fiyatların yükselmesi her mevsimde karavanla yapılan tatilleri ön plana çıkardı.

Posta'dan Hülya Çaylak'ın haberine göre; Bütçesini aşmak istemeyen ama tatilinden de vazgeçmek istemeyen vatandaşlar çareyi ekonomik avantaj sağlayan karavanlarda buldu.

Avrupa Karavan Federasyonu verilerine göre Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde tescil edilmiş karavan sayısı 6 milyona yaklaştı. Türkiye’de ise yaklaşık 8 bin karavan parkı bulunuyor. Türkiye’ye gelen her 10 bin turistin sadece 7’si karavan turizmini tercih ediyor.

Yeni karavanlar ve tekerlekli mobil evler Karavan Show Eurasia'da | TRT Haber Foto Galeri

Türkiye’ye yakın ekonomik büyüklüğü olan Portekiz’de bu sayı 28 binken, diğer bir karşılaştırma yapılabilen ülke olan İspanya’da 300 bini aşıyor. Kültürel, tarihsel ve doğal güzellikleriyle benzeri olmayan Türkiye’ye gelen her 10 bin turistin sadece 7’si karavan turizmini tercih ediyor. Türkiye'deki karavan kampı bölgelerinde günlük karavan kiralama bedelinin ortalama 100 TL olduğu öğrenildi.

"KARAVAN SAYISI 10 BİNE YAKLAŞTI"

İçerisinde kamp, karavan ve spor alanlarının olduğu Doğada Yaşam Okulu’nun kurucusu Serhat Akbel, Türkiye'de karavan sayısında hızlı bir artış yaşandığını vurgulayarak “Yıllarca kayıtlı karavan sayısı 1000’in altında kaldı. Bugün ise ülkemizdeki kiralanabilir karavan sayısı 10 bine yaklaştı. Farkındalık arttıkça tüketicilerin talepleri de geçen senelere göre 3 katına çıktı” dedi.

Doğada Yaşam Okulu’nda Türkiye’de bir ilk olarak karavanlara özel İstanbul Kilyos’ta bir marina alanı sunduklarını da belirten Akbel, “Karavan Marina’daki alanlar yıllık kiralanabiliyor. Burada elektrik, su, gri su bağlantıları hazır sunuluyor” diye konuştu.

90 BİN LİRALIK KARAVANIN BEDELİ 400 BİN LİRAYA ÇIKTI

Türkiye'deki kiralanabilir karavan sayısının '10 bine yakın' olduğunu vurgulayan Serhat Akbel, şunları söyledi:

"Türkiye’de 10 bine yakın kiralanabilir karavan var. Bunun dışında karavanı kullanmadığınız zaman kiraya verebileceğiniz sistemler de devreye girdi. Bu da kiralık karavan kapasitesini arttıran bir açılım oldu. Geçtiğimiz sene 90 bin liraya bulabileceğiniz ortalama bir karavan bir yılda yaklaşık 400 bin liraya ve günlük kiralama fiyatları da 500 liradan 2 bin liraya çıktı.

Kamp ve karavan alanlarının ayrı bir perspektifte ele alınıp, standartlarının belirlenmesi, denetlenmesi, ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımlarını yapılması ile karavan turizminin önü çok açık"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN