Özel yasa geliyor: Türkiye'de yaşam alanları değişecek! İslam Memiş'ten canlı yayında çarpıcı iddia

Şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından gündem olan imar affıyla ilgili konuşlan piyasa uzmanı İslam Memiş, İstanbul'a özel bir yasa çıkarılacağını ve ayrıca Türkiye genelinde yaşam alanlarının değişeceğini söyledi. İşte detaylar...

Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV5'te yayınlanan 'Gizli Dosya' programında, İstanbul için yeni bir imar yasasının geleceğini ve bunun Türkiye genelinde yaşam alanlarını değiştireceğini söyledi. İslam Memiş, 2023 yılında toprak yılı olacağını ve deprem felaketinin ardından imar affının sıfır tavizli bir şekilde uygulanacağını belirtti.

"2023, TOPRAK YILI OLACAK"

2022 yılının ortalarında kamuoyuna yaptığı uyarılarda 2023 yılının toprak yılı olacağını ve deprem felaketinin beklediğini söylediğini hatırlatan İslam Memiş, şunları söyledi:

"Ben müneccim değilim, deprem olacağını falan bilmiyorum. Sadece çalışmalarımın sonucunu insanlara bildiriyorum. Ve 2023 yılının şubat ayında ciddi bir deprem felaketi gördük. Bu beklediğim değer artışların daha da hızlanmasına neden olan bir faktör oldu."

YENİ İMAR YASASIYLA HER ŞEY DEĞİŞECEK

Eylül ya da ekim ayında açıklanacak olan yeni imar yasasıyla birlikte Türkiye genelinde bütün yaşam alanlarının değişeceğini söyleyen İslam Memiş, "Artık öyle caddeler, öyle mahalleler, öyle kentler ve öyle şehirler olacak ki bildiğiniz her şeyi unutun. Türkiye genelinde. İstanbul'a özel bir yasa geliyor" diye konuştu.

SIFIR TAVİZLİ İMAR AFFI

İstanbul için gelen yeni imar yasasıyla birlikte sıfır tavizli bir imar affının uygulanacağını belirten İslam Memiş, "Bu sıfır tavizi olmasa zaten milyonlarca can kaybı olur. Ve hiç kimsenin gönlünü yapamazsınız. 'Efendim ben kamuyu mahkemeye verdim. Efendim biz mahkeme sürecindeyiz biz müteahhitle anlaşamadık', şöyle oldu, böyle oldu, benim hakkım yenildi falan. Sıfır tavizli bir süreç geliyor" dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN