Özel’den Emir Sarıgül’e hem suç duyurusu hem tazminat davası

Özel’den Emir Sarıgül’e hem suç duyurusu hem tazminat davası

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, kendisine yönelik iddiaları nedeniyle Emir Sarıgül hakkında "iftira" suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını ve 1 milyon liralık manevi tazminat davası açacağını duyurdu.

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Emir Sarıgül’ün şahsını hedef alan beyanlarına karşı hukuki süreç başlatıyor.

Özel’in avukatları tarafından hazırlanan dilekçeyle Pazartesi günü Emir Sarıgül hakkında "iftira" suçu kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı. Hukuki adımlar çerçevesinde ayrıca kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle 1 milyon lira manevi tazminat talepli dava açılacağı bildirildi.

YENİ PARTİ KAYNAKLARINDAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin YENİ Parti kaynaklarından yapılan değerlendirmede, ileri sürülen iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu ismin, bütünüyle farklı bir soruşturmada verdiği ifadelerin Genel Başkanımıza yönelik olarak basına yansıması bir kurgunun göstergesidir. İftirayı ortaya atan, yönlendiren ve yayımlayan organlar hakkında gerekli tüm hukuki adımlar atılacaktır."

Parti kaynakları, açılacak manevi tazminat davasından elde edilecek gelirin kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarına bağışlanacağını kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN