Özel'den Erdoğan'a emekliye bayram ikramiyesi tepkisi: Yazıklar olsun

Özel'den Erdoğan'a emekliye bayram ikramiyesi tepkisi: Yazıklar olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesinin 3 bin liraya yükseltildiğini duyurdu. CHP Lideri Özel, Erdoğan'a tepki göstererek "Bu kadar yoksulluk, enflasyon, hayat pahalılığı varken, 1 kilo et 600 lira olmuşken yapa yapa bayram ikramiyesine yaptığı zam bin lira. Yazıklar olsun. 10 bin liraya emeklinin geçinmesini bekliyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkarılacağını açıklaması, Cumhuriyet'in 100. yılında ikramiyenin 5 bin TL olacağını uman emeklilerin hayallerini suya düşürdü. Bergama halk buluşmasında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli için belirlenen 3 bin TL’lik bayram ikramiyesine tepki gösterdi. Özel, "Bu kadar yoksulluk, enflasyon, hayat pahalılığı varken, 1 kilo et 600 lira olmuşken, yapa yapa bayram ikramiyesine yaptığı zam 3 bin lira. Yazıklar olsun” dedi.

“10 LİRAYLA EMEKLİNİN GEÇİNMESİNİ BEKLİYOR”

Emekli için belirlenen 3 bin TL’lik bayram ikramiyesine ile ilgili Özel, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Biraz önce Tayyip Erdoğan açıkladı, emekliye bayram ikramiyesi. Sene 2015, CHP emekliye bayram ikramiyesi vereceğini söyledi. Önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. ‘Veremezsin’ dediler, ‘7 Haziran’da veremezsin’ dediler, baktılar seçim gitti, ‘1 Kasım’da biz de vereceğiz’ dediler. Biz ‘Bir asgari ücret’ demiştik emekli ikramiyesi. Bugün 17 bin lira. Bunlar 3 sene emekliyi kandırıp, ta 2018 seçimlerinden önce bin lira verdiler. Sonra o para 2 yıl öyle kaldı, üçüncü yıl bin 500 lira yaptılar, sonra 2 bin lira yaptılar. Şimdi biz 17 bin lira olmasını savunuyoruz, ‘17 bin lira yapamayız, 5 bin lira yapacağız’ diyorlardı, az önce açıklamış 3 bin lira yapmış. Yani bu kadar yoksulluk, enflasyon, hayat pahalılığı varken, 1 kilo et 600 lira olmuşken yapa yapa bayram ikramiyesine yaptığı zam bin lira. Yazıklar olsun Recep Tayyip Erdoğan. Yazıklar olsun. 10 bin liraya emeklinin geçinmesini bekliyor. 10 bin lira ile geçinilmez. 17 bin lira asgari ücret, onunla da geçinilmez. Bakın memlekette açlık sınırı 15 bin lira. Sen 17 bin lira verince asgari ücretlin bile açlık sınırında. Yoksulluk sınırı 52 bin lira. Maalesef, bu memlekette insanlardan oy alırken ‘Milletim milletim’ diyenler, sandığı arkada bırakınca milleti bırakıyorlar. Soru şu, Bergama’daki AK Partili, MHP’li kendisine 2 bin lirayı 5 bin lira bile yapmayan, ikramiyesini bin lira artırmayı reva görene 31 Mart’ta oy verirse bunlar böyle devam eder. Ama sarı kartı gösterirse, ‘Patron benim’ derse, ‘Artık bıçak kemikte’ derse görün bakayım sizin sesinizi dinliyorlar mı, dinlemiyorlar mı?”

“KOLUNA GİRİN, SANDIĞA GÖTÜRÜN”

Alanı dolduran kalabalığa “Bunlara 31 Mart’ta bu hayat pahalılığının, bu yoksulluğun, işsizliğin, enflasyonun hesabını sormaya var mıyız?” diye soran Özel, konuşmasını şöyle tamamladı:

“O zaman sadece kendimiz değil, bakın yerel seçimde katılım oranı çok önemli. Eşinizi, dostunuzu şimdiden yoklayın. ‘Oy vermeye gitmem’ diyen varsa, ikna edin. Koluna girin, sandığa götürün. Hem Bergama’yı kurtarın, hem memleketi kurtarın. Tabii, 4 sandık var. Bir tanesi muhtarlara, hangi partiden olursa olsun, hangi görüşten olursa olsun yakasında rozeti olmadan, arkasında parti gücü olmadan, medeni cesaret gösterip aday olan bütün adaylara başarılar diliyoruz. Bütün muhtarlara. Şimdi muhtarlar seçilecekler, ondan sonra iki tane kapıya gidecekler. Bir tanesi doktor Tanju’nun belediyedeki ardına kadar açık olacak kapısı, başımızla beraber. Bir de Tanju Beyin konusu olmayan işlerde nereye gidecekler, büyükşehre. Büyükşehirde kararlı, duruşu sakin ama işinde hızlı olan, yatırımları hızlı yapan, bütün dünyadan kaynak bulan, sorunları gören ve hızla çözen, benim çok güvendiğim bir adayım var. Aday burada, Cemil Tugay. Cemil Tugay’ın elini büyükşehir belediye başkanı olarak kaldırıyorum. Allah söyletti, bu arkadaşın da elini bir gün kaldıracağım böyle. Cemil Başkan bizim çok güvendiğimiz, inandığımız, işinde titiz, aldığı kararları hızlı alan ve ekibi ile birlikte uygulayan, kendi belediyesinde, yönettiği belediyede, 30 belediye içinde en yüksek memnuniyet oralarımızı yakalayan, büyükşehri emanet ettiğimizde en iyi sonucu alacağını, İzmir’i bir dünya kenti yapacağını, Bergama’nın sorunlarını teker teker çözeceğini ve sizin yüzünüzü güldüreceğini hepimiz biliyoruz. Onu size emanet ediyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN