Özel'den Erdoğan'a Süleyman Soylu ve Ayhan Bora Kaplan çağrısı: Ya gereğini yaparsın ya da bu rezaletten bizzat sorumlusun

Özel'den Erdoğan'a Süleyman Soylu ve Ayhan Bora Kaplan çağrısı: Ya gereğini yaparsın ya da bu rezaletten bizzat sorumlusun

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve suç örgütü elebaşı Ayhan Bora Kaplan için çağrıda bulundu. Özel "Ankara'daki eğlence merkezleri ve devletimize emanet edilmiş kimsesiz çocuklar üzerinden önümüzdeki dönemde altından kalkamayacağınız rezaletler ortaya dökülmeden ya Süleyman Soylu'nun gereğini yaparsın ya da bu pislikten rezaletten bizzat sorumlusun" ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Özgür Özel, emekli zammından, DEM Parti'ye, Merkez Bankası'ndan, ülkedeki uyuşturucu- mafya sorununa kadar bir çok konuya değindi. Erdoğan'a çağrıda bulunan Özel'in "Ayhan Bora Kaplan, Süleyman Soylu, Ankara'daki eğlence merkezleri ve devletimize emanet edilmiş kimsesiz çocuklar yüzünden rezaletler ortaya dökülmeden ya gereğini yaparsın ya da bu pislikten bizzat sorumlusun." ifadesi dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın suç örgütlerine yönelik operasyonlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Özgür Özel, "Bu insan kaçakçısı, uyuşturucu baronu, mafya lideri kimin zamanında gelmiş? Süleyman Soylu'nun zamanında gelmiş. Bu Soylu'yu atayan dolma kalemin mürekkebi kime aitmiş? Ali Yerlikaya'yı kim atadıysa aynısına aitmiş. Sakın Yerlikaya döneminde yakalananlara bakıp da memlekette temizlik oluyor sanmayın. Memleketi bu pisliğe burasına kadar batıranlar da o Soylu, onu atayan o dolma kalem, o mürekkebin sahibi Erdoğan'dır." ifadelerini kullandı.

Özel, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine gelmesi gerektiğini ifade ederek "Bin lira, iki bin lira seyyanen zammı kabul etmiyoruz, 7 bin liralık zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye davet ediyorum" dedi.

Hükümetin, DEM Parti ile seçime yönelik işbirliği nedeniyle hedef göstermesine yanıt veren Özel "Ağzınıza DEM'i dolamışsınız, milletin derdi DEM değil, zam" diye konuştu.

Özel'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

'EMEKLİLER TÜİK YÜZÜNDEN KÖTÜYE GİDİYOR'

Milletin derdi ne Tayyip, ne Bahçeli'nin derdi. Milletin derdi yüksek enflasyon geçim derdi. Biz onları bir kenara bırakıyoruz. Ülke her kötü yönetiliyor bunda şüphe yok. En kötüsü mutfaktaki cüzdandaki yangın. Tayyip Erdoğan bu yılı emekliler yılı ilan etmişti, ama bu yıl emeklilerle dalga geçtiği bir yıla dönüştü. En çok rahat etmesi gereken öğretmenler, sınır boylarında bayrak dalgalansın diye görev yapan askerler, okulları temizleyen hademeler görevliler. Yıllarca bu ülkeye hizmet ettiler. Emekli oldular rahat ettirilmeleri lazım ama ettirmiyorlar. Her gün kötüye gidiyorlar. TÜİK yüzünden. Tayyip'i Üzmeme İstatistik Kurumu.

'MİLLETİN DERDİ DEM DEĞİL, ZAM'

6 aylık enflasyon yüzde 37'ken, emeklilere yüzde 33 zam çıktı. Emeklinin cebinden nasıl para çalındığını görüyoruz. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraydı. 2002 yılında asgari ücretin yüzde 147 lirasıydı. Olması gereken 25 bin liraydı. Bugün asgari ücret 17 bin lira. Buradan bütün emeklilere sesleniyorum; bu açlık ücretini, sefalet ücretini kabul etmeyin. Bu hafta grubumuzun üzerinde duracağı hedef 17 bin liradır. En düşük emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar mücadele edeceğiz. Milletin derdi DEM değil, zam zam zam. Bin lira, iki bin lira seyyanen zammı kabul etmiyoruz, 7 bin liralık zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye davet ediyorum

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Bu insan kaçakçısı, uyuşturucu baronu, mafya lideri kimin zamanında gelmiş? Süleyman Soylu'nun zamanında gelmiş. Bu Soylu'yu atayan dolma kalemin mürekkebi kime aitmiş? Ali Yerlikaya'yı kim atadıysa aynısına aitmiş. Sakın Yerlikaya döneminde yakalananlara bakıp da memlekette temizlik oluyor sanmayın. Memleketi bu pisliğe burasına kadar batıranlar da o Soylu, onu atayan o dolma kalem, o mürekkebin sahibi Erdoğan'dır.

Ayhan Bora Kaplan, Süleyman Soylu, Ankara'daki eğlence merkezleri ve devletimize emanet edilmiş kimsesiz çocuklar yüzünden rezaletler ortaya dökülmeden ya gereğini yaparsın ya da bu pislikten bizzat sorumlusun.

'MERKEZ BANKASINI TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Merkez Bankası'nın itibar kaybetmesi, yurt dışında itibar kaybetmesidir. AKP'nin kendi vesayet savaşının Merkez Bankası'nda yürütüyor olması, kurumu yıpratıyor. Kendi getirdiğiniz üst düzey bürokratı kendi gazetelerinizin manşetleri, trollerinizin paylaşımları ile istifaya zorlarsanız yarın yetişmiş insan kaynağı bulamazsınız. İsimler vitrin değişiyor ama anlayış değişmediği için hiçbir şey değişmiyor. MB'yi dikkatle takip etmeye devam edeceğiz.

'ÇOCUK İŞÇİ ANLAYIŞINI REDDEDİYORUZ'

Çocukların pratik sahalarda eğitim almaları doğrudur; tornavida tutmayı öğrenmesi önemlidir. Ama bu stajdır meslek edinmedir. Bunu ucuz çocuk işçiliğine dönüştürmüş bir anlayış var, bunu reddediyoruz.

uggg.jpg

AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR?

Ayhan Bora Kaplan'ın Ankara'da yer altı dünyasında "Kaplanlar" grubu olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddia ediliyor. Kaplan 1971 yılında Erzurum’da doğdu. Çocukluğu Ankara’da geçti.

TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın iddiasına göre, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'ın ekibine yönelik operasyon devam ediyor. Kaplan 8 Eylül'de (2023) Esenboğa Havalimanı'nda yurtdışına kaçmak üzereyken yakalanmıştı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait mermi ele geçirildi. Şüphelilerden birisinde çok sayıda çocuk pornografisi görüntüleri ele geçirildi. Kaplan, en son tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden İzmir'e nakledildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN